18 Şubat 2009 Çarşamba

YAŞ MAYA MASKESİ


Özellikle yağlı ve karma ciltler için son derece basit, etkili bir maskedir. Bir çay kaşığı toz veya yaş maya ,kuru ise çok az bir suyla veya(sütle)sulandırılır. Yaş maya kullanacaksanız içine su veya süt bir tatlı kaşığı yeterli olacaktır. Daha önceden temizlediğiniz cildinize pakmayayı bir fırça yardımıyla sürünüz. Maya cildinizde kuruyana kadar bekleyiniz. Yaklaşık 20 dakika durması yeterli olacaktır. Daha sonra maskeyi ovarak yukarı doğru hareketlerle yüzünüzden çıkarın yüzünüzü bol su ile durulayın. Bebek teninde olmanız dileğiyle......

265 yorum:

  1. bunu sık sık yaparım vede memnun kalırım herkeze tavsıye ederım ...

    YanıtlaSil
  2. Bizim evde genelde mayalı poğaçalar, börekler yapılıyor haliyle yaş mayada kullanılıyor. Artık böreklerimi yaparken mayayı yüzümede sürerim çok hoşuma gitti.

    YanıtlaSil
  3. bu yağlı ciltlerre gider mi sizce?

    YanıtlaSil
  4. evet yağlı ciltlere rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Bir çay kaşığı bal ve yoğurtta ilave edebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  5. kuru ciltler için uygunmu peki?birde gözenek sıkılaştırmaya faydası var mı?

    YanıtlaSil
  6. Cildiniz kuru olduğunda, içine bir çay kaşığı bal ve yoğurt, ayrıca bir çay kaşığı kayısı ve bir çay kaşığı badem yağı eklemenizi öneririm.

    YanıtlaSil
  7. Bu maskeden sonra yani maskeyi yapıp temizledikten sonra bir kaç damla limon suyunu cildinize kompreks yaparak yedirin. Bu işlem cildinizi sıkılaştıracaktır.

    YanıtlaSil
  8. yas maya sac masksindede kullanılır mı acaba

    YanıtlaSil
  9. yaş maya saç maskesinde kullanılır.biraz sirkeyle karıştırıp saç diplerine sürebilirsiniz, beş dakkika bekledikten sonra da uygun bir şampuanla saçınızı yıkayabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  10. MERHABA BENDE MAYA MASKESİNİ DUYMUŞTUM.HATTA YAKIN BİR ARKADAŞIMIN CİLDİ ÇOK PROBLEMLİYDİ. UZAKTAN BİLE GÖZLE GÖRÜLÜR DERECEDE AKNE GÖZENEK VE PÜTÜRLER VARDI. CİLDİ YAĞLI DÜZENLİ OLARAK HAFTADA BİR KULLANDI VE CİLDİ ŞUANDA GERÇEKTEN HARİKA. HALA DEVAM EDİYOR.

    YanıtlaSil
  11. arkadaşlar benim sorunum küçük göğüslerim.İlk hamileliğimde göğüslerim gayet dolgun ve diri idi (90 beden idi) .Çocuğu çalıştığımdan dolayı sadece bir ay emzirebildim. Bir kaç yıl içinde göğüslerim küçülmeye başladı. İkinci hamileliğimde göğüslerim hiç büyümedi. İkinci çocuğumuda sadece 2 ay emzirdim. Fakat daha sonraları göğüslerim çok küçüldü. Şuanda avucumu dahi doldurmuyor yumuşak ve sarkık. Ne yapmalıyım. Bitkisel çözümler var veya masaj yöntemleri

    YanıtlaSil
  12. Göğsünüzü bitkisel yöntemlerle büyütemezsiniz, böyle ürünleri kullanırsanız ancak paranızı boşa harcamış olursunuz. Yalnız bitkisel yöntemle cildinizi sıkılaştırabilirsiniz. Sarkmalara sebebiyet vermemek için bol su tüketmelisiniz. Göğsünüzün küçülme sebebi psikolojik olmalı, kafaya fazla takmamanızı öneririm. Sırt ve göğüs hareketleri yapabilirsiniz. Her banyodan çıkarken gögüslerinize ılık veya dayanabiliyorsanız soğuk su tutunuz ve gece yatarken asla sütyen takmayınız. Vücudunuzun diri kalması kolay kolay sarkmaması için el işi lifler yerine kabak lifini ve keseyi uygulamalısınız, sonuçtan memnun kalacaksınız emin olabilirsiniz....:)

    YanıtlaSil
  13. YUKARIDAKİ ÖNERİLERİNİZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM ARZUM HANIM.SÖYLEDİKLERİNİZİ DENEYECEĞİM GERÇEKTEN MANTIKLI GELDİ.AYRICA SİTENİZ GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL BİLİYORMUSUNUZ TÜM MASKE TARİFLERİNİ ALDIM.ÖNERİLERİNİZE GÖRE DENEYECEĞİM.KESE CİLDİMİ TAHDRİŞ EDER DİYE KORKUYORUM ASLINDA AMA SOĞUK SUYU KESİNLİKLE DENEYECEĞİM.
    HOŞÇAKALIN

    YanıtlaSil
  14. Sitemi beğendiğiniz için ben teşekkür ederim. Yeni satın aldığınız keseyi hiç kullanmadan 24 saat vücudunuzu yıkadığınız banyo sabunuyla ovup bekletirseniz kirleri mükemmel çıkardığını deneyimleyebilirsiniz. Kese eğer cildiniz çok hassas değilse tahriş etmeyecektir. Kabak lifinin ilk kullanımları keseye göre daha serttir bu yüzden lifin dış kısmıyla sabunlanmanızı öneririm. Daha sonra lif yumuşadıkça iç kısmını kullanabilirsiniz. Bol su içmeyi unutmayın....

    YanıtlaSil
  15. göz altı kırışıklıkları ve de kaz ayağı kırışıkları içinde iyi geliyormu yaş maya maskesi. yada ne yapmam gerekiyor bilgi verirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
  16. Site içerisinde göz kremi tarifini uygulayabilirsiniz. Ayrıca yüz masajı yapmanızı tavsiye ederim. Yaş maya tarifi göz çevresine fazla yaklaştırılmayan bir maskedir.

    YanıtlaSil
  17. Şu an maske yüzümde. Yumurta akıyla da geriliyordu cildim ama bu kadarını hiç hissetmemiştim şu ana kadar. Bunu spaces sayfamda da izninizle yayınlarım, teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  18. Medura hanım, izin sizin, tabiki yayınlayabilirsiniz. Hoşunuza gittiğine sevindim...:)

    YanıtlaSil
  19. yaw bu erkeklerdede işe yarıyomu 35 olduk bizde kırıştık :)

    YanıtlaSil
  20. Elbette erkeklerde de işe yarar. Ben erkeklerin cildinin kadınlardan daha geç yaşlandığını düşünüyorum. Çünkü siz erkekler traş köpüğü kullanarak cildinizi temizliyor, nemlendiriyor ve bir çeşit peeling yapmış oluyorsunuz.

    YanıtlaSil
  21. evet şu an sabh 7 18 bende denedim ve mükemmel bi görünümü oldu tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  22. yaş maya ciltte oluşan lekeler için bir çözüm mü?yoksa lekeler için bir tavsiyeniz var mı?

    YanıtlaSil
  23. Hangi maskeyi uygularsanız uygulayın eğer güneşe maruz kalıyorsanız mutlaka lekeler oluşacaktır. Yaş maya düzenli kullanıldığında mutlaka etkisini gösterecek ve lekeyi azaltacaktır. Ancak pirinç unu ve yoğurt karışımını, temizlenmiş cildinize düzenli olarak uygularsanız, lekeler çok derin değilse gözle görünür iyileşme gerçekleşecektir. Cildiniz kuruysa veyasadece T bölgeniz kuruysa da içine bal ilave edebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  24. BENİL T BÖLGESİ ÇOK YAĞLI VE YAĞ BEZENEKLERİ VE KURTULAMIYORUM YARDI EDİN

    YanıtlaSil
  25. 1 litre kaynamakta olan suyun içine 2 yemek kaşığı kekik ve iki yemek kaşığı papatya atın. Kafanızı havluyla kapatarak kaynamakta olan suyun buharına en az 10 dakika durun. Siyah gözenekler oluşmuşsa bunlar buharın yardımıyla kabaracaktır. İşaret parmaklarınıza peçete sararak veya eldiven yardımıyla sıkın, temizleyin. Kükürtlü sabun veya cilt tipinize uygun bir sabunla yıkayın.Cildinizi kuruladıktan sonra bir kaç damla limon suyu sıkın avucunuza ve cildinize sürün. Limon hem dezenfektan yapacaktır hemde buharda temizlediğiniz gözeneklerinizi sıkıştıracaktır. Bu işlem T bölgesi için haftada en az bir sefer mutlaka uygulanmalıdır.

    YanıtlaSil
  26. Asli
    sayfanizi cok begendin cok güzelde tavsiyelerle yardimci olyuorsunus
    bende yas maya maskesi tarifi ariyordummsizde buldumm)))
    tskler ederimm

    YanıtlaSil
  27. Rica ederim Aslı hanım, bu maskeyi düzenli uyguladığınız taktirde mutlaka faydasını görürsünüz.

    YanıtlaSil
  28. slm ben 23 yaşındaym ve göz çevremde kırışıklar ortaya çıktı lütfen bana bir maska tarifi verin

    YanıtlaSil
  29. yaş maya maskesini haftada kaç kez kullanabiliriz

    YanıtlaSil
  30. 23 yaşındaki hanfendi, öncelikle bol su tüketmelisiniz, su içmediğiniz taktirde kırışıklık kaçınılmazdır. Ayrıca meyve ve sebze tüketmelisiniz. Asla sigara kullanmamalısınız ve sigara içilen ortamda bulunmamalısınız.
    Badem yağı ve kayısı yağını bir şişeye dökün ve iyice karıştırın. Göz altı dahil olmak üzere yüz ve dekolte bölgenize de sürebilirsiniz. Düzenli uygularsanız, en pahalı kremlerden bile daha etkilidir. Ayrıca eczaneden E ve B vitamin ampül alıp, bu ikisini karıştırabilir. Gece ve gündüz istediğiniz zaman sürebilirsiniz. Avokado içindeki yağ asitleriyle mükemmel bir nemlendiricidir. Bir tatlı kaşığı avokadoyu bir çay kaşığı bal ile karıştırın ve bunu göz altına sürün, gözlerinizin üzerine de daha önceden demlenmiş çayı pamuğa batırıp gözünüzün üzerine koyun. Tabi bu işlem için uzanmanız gerekmektedir, çay kirpiklerinizi koyulaştırmaya ve göz ağrısına iyi gelmektedir. Çay suyu ılık olsun soğuk olmasın. Bu uygulamalardan istediğinizi seçebilirsiniz, en azından yarım saat yüzünüzde kalmasına müsade etmelisiniz. Unutmadan badem, kayısı, Eve B vitaminlerinin yağını yıkamanıza gerek yok, gün ve gece içinde kalabilir, parlıyorsa hafifçe peçeteyle fazlasını silebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  31. Yaş maya maskesini yapma sıklığı cildinizin durumuna göre ayarlamalısınız. Dilerseniz haftada bir dilerseniz on beş günde bir uygulayabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  32. MERHABALAR
    ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM BİLGİLERİNİZ İÇİN
    YANLIZ SİYAH NOKTA VE YAĞ BEZELERİ SIKIYORUM AMA İZ YAPTI VE GÖZENEKLER AÇILDI SÜREKLİ SİYAH NOKTA OLUYOR YAĞ BEZELERİ DE ARTTI ARTIK KURTULAMIYORUM 2 HAFTADIR MAYA MASKESİNİ KULLANIYORUM İNŞALLAH ETKİSİNİ GÖRÜRÜM YAĞ BEZELERİ İÇİN SİZİN ÖNERİLERİNİ DENİYECEĞİM ÇOK SAĞOLUN

    YanıtlaSil
  33. slm çok tşkür ederim cevabınız için hemen denicem inşallah yararlı olur

    YanıtlaSil
  34. Elinize ameliyat eldiveni takıp siyah noktaları öyle sıkın, siyah noktaları temizlediğiniz zaman iz bırakmaz, sadece alt tabakada iltahap oluşmuşsa sıkmak sakıncalıdır. İltahaplı durumda ellememek gerekir, çünkü iz kalır. Bir tatlı kaşığı pirinç unu, bir talı kaşığı yoğurt ve bir kaç damla limon suyunu bir kaba koyup karıştırın. Cildinize önce bunu uygulayın, yarım saat bekleyip duru suyla durulayın. Ardından yaş maya maskesini uygulayın ve oda en az yarım saat beklesin. Fakat dediğim gibi buharda siyah noktaları kabartıp eldiven yardımıyla sıkmak temizlemek gerekir. Sonrasında bu iki maskeyi uygulamak gerekir. Buhar, temizleme ve maskeler yaklaşık bir buçuk saatinizi alacaktır.

    YanıtlaSil
  35. mrb benim sorunum alnımdaki çizgıler,beni çok rahatsız edıyor yardımcı olursanız çok sevınırım şimdiden teşkkrlr

    YanıtlaSil
  36. Alın bölgesindeki kırışıklıkların en büyük sebebi suyu az tüketmenizle beraber kaşlarınızı çatarak bakmanızdır. Bana kaşlarımı çatarak bakmıyorum demeyin sakın çünkü bu bayanların yaptığı en büyük yanlışlardan biridir. Ayrıca güneş gözlüğü alışkanlığının bulunmaması da alın çizgilerine sebep olmaktadır. Alışkanlıklarınızı değiştirmediğiniz sürece en pahalı kremide kullansanız fayda sağlamaz. Çizgiler çok derin değilse gerçek badem ve kayısı yağı işe yarayacaktır. Eğer derin çizgiler oluşmuşsa botoks uzman kişi tarafından uygulanır. Botoks yaptırmak istemezseniz yüz yogası sizin için idealdir. E vitamini ampülü eczaden temin edin çizlerin üzerine sürün.
    Baktınız bunlar çare olmuyor en yakın zamanda bir cilt bakım uzmanına görünmelisiniz.

    YanıtlaSil
  37. mrb ben yaş maya maskesini goz altına surebilirmiyim yada başka tarıfınız var mı yardımcı olursanız çok sevınırım sağolun

    YanıtlaSil
  38. Yaş maya tarifi göz çevresine fazla yaklaştırılmayan bir maskedir. Göz altı için avokado ve bal karışımı iyi gelir. Badem ve kayısı yağını da sürebilirsiniz. Pirinç unu, bal ve yoğurt karışımını da göz altına sürebilirsiniz. Bal maskeyi kurutmayacak, nemli kalmasını sağlayacaktır. E ve B vitamin ampül göz altına krem sürer gibi sürebilirsiniz. Bepanten ampul ayrıca kalçadan vurdurmanız hem cilt hemde saç için çok faydalıdır.

    YanıtlaSil
  39. mrb benim goğuslerım çok sarkık bi çare varmı bıde bepanten ampul herkes vurabılırmı yoksa dr tavsıyesıne gore mı

    YanıtlaSil
  40. slm, yaa sizin başka sitenız de var mı? varsa çok sevınırım

    YanıtlaSil
  41. slm ben ayşe ben göz altı morlukları için ne yapabılırım bı önerınız vamı ltfn benı çok rahatsız edıyor

    YanıtlaSil
  42. İki adet 1.5 litrelik şişenin içine su veya daha ağır isterseniz kum doldurun. Her gün en az 50 sefer şişelerle kollarınızı önden yana doğru hareket ettirin. Yani aynı anda sağ kolunuz ve sol kolunuz yanlara doğru şişeyle beraber açılacak, açarken nefes al, kolları kaparken nefes ver. Bu hareket göğüslerinizi toparlamaya yardımcıdır. Ayrıca kaliteli toparlamaya yardımcı bir sütyen mutlaka kullanmalısınız.

    YanıtlaSil
  43. Başka sitem rüya yorum sitem ve ufak tefek yaptığım yemek sitem var. Yan tarafta reklamlara tıklayarak siteye ulaşabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  44. Ayşe hanım göz altı morluklarının en büyük iki sebebi, böbrek, bazen karaciğer ve düzensiz uykusuzluktur. Yatağa sırt üstü uzanıp iki parça pamuğa demlenmiş ılık çay sıcağa yakın olsun. Gözlerinizin üzerinde 15 dakika kadar bekletin, bunu her gün uygulayabilirsiniz. Ayrıca bal ve yoğurt karışımı bu süzme yoğurtta olabilir. Bunu da en az yarım saat bekletin. Bal ve yoğurdun içine 2 çay kaşığı pirinç unu da katabilirsiniz. Lütfen kendinizi düşünüyorsanız çok su içiniz.

    YanıtlaSil
  45. mrb sitenizi çok beğenıyorum çok yardımcı oluyorsunuz

    YanıtlaSil
  46. Rica ederim elimden geldiği kadar fırsat buldukça yardımcı olmaya çalışıyorum. İş yoğunluğum sebebiyle yeni bir şey ekleyemiyorum ancak yorumlara cevap verebiliyorum kusura bakmayın.

    YanıtlaSil
  47. Ben bepanteni doktor bir arkadaşımın tavsiyesiyle kullandım. Hem saç hem de cilt için işe yarıyor. Kullanma sebebim ben haşimato hastasıyım ve bu yüzden tiroid bezim az çalışır. Tiroid bezinin az çalışmasına bağlı bir sürü şikayetler yaşadım ve hala yaşamaktayım. Bepanten iğne saçlarıma ve cilt kuruluğuma iyi geldi. Fakat siz sağlıklı birisi olarak doktor tavsiyesi olmadan kullanmayınız. İllaki kullanmak isterseniz, saçınıza zeytin yağı maskesi uyguladığınızda bepanten ampülde ekleyebilirsiniz. Sakın kafanıza göre ezberden ilaç kullanmayınız.

    YanıtlaSil
  48. slm ben çok terlıyorum benı ve çevremdekılerı çok rahatsız edıyor deodoran kullanmama rağmen yınede kokuyor terlemeyı önleyecek bişey varmı ltfn

    YanıtlaSil
  49. ayyy ben yorumlarınızı çok beğenıyorum çok işe yarıyor teşekkurler

    YanıtlaSil
  50. Çok terliyorsanız hormon testi yaptırmalısınız. Hastanenin endokrinoloji bölümüne gidip şiyayetinizi doktorunuza anlatınız. Tıpkı benim gibi tiroid rahatsızlığı yaşıyor olabilirsiniz, en kısa zamanda baktırmanızda fayda var. Ayrıca kan vereceğiniz için aç karna ve erken gitmeniz gerekmektedir. Hormon tedavisine başlamadan evvel benimde terleme şikayetlerim vardı, şimdi kalmadı. Terlemeyle beraber uyku uyuyamama veya derin uyuma uyanamama, ciltte özellikle T bölgesinde kuruma ve ani çizgilerin meydana gelmesi, adet düzensizliği, çabuk öfkelenme, saç dökülmesi garip bir matlaşma ve kuruma, göz kuruması, kalpte çarpıntı, boğazda garip baskı hissi, unutkanlık, ödem, hafıza sorunu, çabuk yorulma, kilo verememe gibi............vs. bunlar benim şikayetlerimdi, sadece kilo sorunum dışında hepsi geçti, hormonlar tam düzelince oda düzelecek. Çünkü ben yıllardır zayıf biriydim, özüme döneceğime eminim. Sormak istediğiniz bir şey varsa yanıtlarım :)

    YanıtlaSil
  51. iygunleryaş maya maske tarıfı nasıldır acaba çok merak etim

    YanıtlaSil
  52. Yaş maya maskesi tarifinin yorumlarına, yaş maya tarifi nasıldır diye sormuşsunuz. BENDE TARİF YUKARIDA YAZILIYKEN NEYİ MERAK ETTİĞİNİZİ MERAK ETTİM.

    YanıtlaSil
  53. slm benim yuzumde sivilce lekeleri var nasil geçer yardımcı olursanız sevınırım

    YanıtlaSil
  54. Size tarçın maskesini öneririm, bu site içerisinde bulabilirsiniz. Ayrıca bal, yoğurt ve pirinç unu karışımını haftada en az iki sefer uygulayınız. Bu maskeler en az yarım saat kalsın, temizlerden yukarıya doğru ovarak çıkartınız. Ilık suyla durulayın ve yüzünüzü kuruttuktan sonra bir kaç damla limon sürün öylece kalsın. Limon hem dezenfektan hemde cilt lekelerine iyi gelmektedir. Ayrıca papatyalı temizleme sütü, ayva çekirdeği jölesi, havuç maskesi...vs. gibi hepsi sitede mevcut işe yarayacaktır, yeter ki siz düzenli uygulayın. Hepsini aynı gün değil farklı zamanlarda uygulayınız.

    YanıtlaSil
  55. mrb ben banyo yaptıktan sonra yuzum çok kuru vekabuk kalkıyor bi önerı ltfn

    YanıtlaSil
  56. Cildinizde ölü hücreleriniz çoğalmış olabilir, site içerisindeki peelinglerden istediğinizi uygulayabilirsiniz. Hormon bozukluğunun belirtiside olabilir, saçlarınızda da kuruma ve matlaşmada varsa. Endokrinoloji bölümüne gidip tam teşekküllü bir tiroid testi yaptırmalısınız. Eğer giderseniz sabah erken ve aç karna gitmelisiniz. Doktoronuzdan T3,T4, anti tipo ve anti tiruglobin testlerini isteyiniz.

    YanıtlaSil
  57. yuzum çok kuru önerınız varmı

    YanıtlaSil
  58. saçlarım çok aşırı dokuluyor

    YanıtlaSil
  59. Yorumları ve siteyi inceleyebilirsiniz. Badem ve kayısı yağını karıştırıp uygulayabilirsiniz. Limon da faydalı olacaktır.

    YanıtlaSil
  60. Saçlarınızın aşırı dökülmesi, bağırsaklarınızda B12 vitamininin aşırı emiliminden kaynaklanacağı gibi kansızlık sebebiylede dökülebilir. Ayrıca yine tekrar yazmak zorundayım hormonal düzensizliklerde yoğun saç dökülmesine sebep olmaktadır. Yukarıdaki yorumları incelemeniz size faydalı olacaktır. Eğer sıkıntı içeriden geliyorsa ne kadar maske yaparsanız yapın doğru sonucu alamazsınız.

    YanıtlaSil
  61. sıkıntısız olurmu artık hayatımızın bir parcası olmuş

    YanıtlaSil
  62. Sıkıntıyı kabullenmek bir tercih meselesidir, dilerseniz bunun tam tersini yapabilirsiniz. Size polyanna olun demiyorum fakat ne kadar çok mutlu olmak için sebep yaratırsanız sıkıntılarınız da en aza inecektir. Her şeyde bir zıklık vardır. Siz hangisini seçerseniz hayatın enerjisi o yöne akacaktır.

    YanıtlaSil
  63. slmben yuzume badem kayısı ve lavanta yağı sursem kırışıklar için iyi gelirmi ve ne kadar sureyle kullanabılırım sevgıler

    YanıtlaSil
  64. Düzenli uyguladığınız taktirde tabiki iyi gelecektir. Bu yağları sürmenin dışında, 3-4 adet kayısıyı çok az suda haşlayıp yumuşatın ve blendırdan geçirdikten sonra içine buğday yağı ilave edin. Bir tatlı kaşığı yeterlidir. Yüzünüzde yarım saat kalsın bu maske sonra ılık suyla yıkayın, ardından dediğiniz yağları sürün. Bu uygulamayı haftada iki sefer yapabilirsiniz. Kuruluk fazlaysa maskenin içine iki çay kaşığı bal ilave edebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  65. ya ben bu yaş maya maskesini haftada kaç kez kullanabılırım

    YanıtlaSil
  66. Bir maskenin ne kadar sıklıkla uygulanacağını kişinin cildi belirler. Bazı bayanlar haftada bir uygulamada başarılı sonuç elde edebiliyorken, bazıları haftada 2-3 kez uygulayabilmektedir. Bu maskenin normali haftada bir kez uygulamaktır.

    YanıtlaSil
  67. MERHABALAR SİVİLCE İZLERİNİ NASIL GİDEREBİLİRİM ÇOK PİSKOLOJİMİ BOZUYOR AMA DAYANAMIYORUM SIKIYORUM YARA OLUYOR SONRA İZ KALIYOR ÇOK ÜZÜLÜYORUM AMA HER DEFASINDA AYNI ŞEYİ YAPIRUM

    YanıtlaSil
  68. ay evet ya benimde yuzumde sivilce cıkıyo hemde iltihaplı ve onları sıkıyom sonra leke kalıyor ne yapabilirm

    YanıtlaSil
  69. Arkadaşlar iltahaplı sivilceleri asla sıkmayın, aksi taktirde geri dönüşü olmayan izler kalır. Ergenlik sivilcelerinin önüne geçemezsiniz, elbette çıkacaklar. Yapmanız gereken cildinizi daima temiz tutmak birinci kural olmalı ve yediklerinize dikkat etmelisiniz. Karaciğerinize dokunacak besinlerden uzak kalmadığınız sürece sivilcelerden kurtulamazsınız. En çok tüketilenler arasında cola geliyor mesala, colanın kireç çözücüden farkı yok arkadaşlar. Cola yerine soda için, içine taze sıkılmış meyve suyu ekleyin. Yağlı,baharatlı,kızarma türü besinlerde ergenlik döneminde sivilcelerin kaynağıdır. Daha cildinizdeki sivilceleri kurutmaya yönelik bakım uygulamalısınız. İltahaplı sivilceler için bir tatlı kaşığı kilin içine iki çay kaşığı bal ve birkaç damla limon suyu katıp karıştırın. Bu maskeyi yüzünüzde tutabildiğiniz kadar tutun ve sonra ılık suyla yıkayın. Bu maskeyi haftada 2-3 kez sivilceleri kurutana kadar devam edebilirsiniz. Adaçayı, yeşil çay, meyan kökü suyuda cildinize iyi gelecektir. Maskeyi temizleyip yüzünüzü kuruttuktan sonra bir kaç damla limon suyunu yüzünüze sürünüz. Cildinizi dezenfektan edecektir, sivilcelerin kurumasına yardımcı olduğu gibi cildin nem kaybını koruyacak ve ten renginizi parlak bir hale getirecektir.

    YanıtlaSil
  70. slm ben yuzume lavanta badem ve kayısı yağı suruyom yuzumu yıkamasam olurmu ve bunu goz çrvremede uyguluyorum zararı varmıdır acaba

    YanıtlaSil
  71. Bu karışımı rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Badem ve kayısı yağı cildinize çok iyi gelecektir. Lavantanın sakinleştirici etkisi vardır. Lavanta yağını sade olarak kullanırsanız daha iyi olacaktır. Yıkamazsanız sakıncası olmaz fakat yağın fazlasını peçeteyle alırsanız iyi olur.

    YanıtlaSil
  72. MERHABA ÖNCELİKLE SİTENİZ GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL HEPİMİZİ BİLGİLENDİRDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM..
    BEN 24 YAŞINDAYIM VE YAKLAŞIK 10 YILDIR GÖZ ALTLARIM MOR VE BEN BU MORLUKLARI KAPATMAK İÇİN BİLİNÇSİZCE GÖZ ALTI KAPATICILARI KULLANDIM VE HALİYLE GÖZ ALTLARIM KIRIŞTI. SON 2-3 YILDIR BU DURUM BENİ İNANILMAZ RAHATSIZ EDİYOR. GÖZ ALTLARIM BELKİ ABARTIYORUM GİBİ GELEBİLİR SİZE AMA 40 YAŞINDAKİ Bİ BAYANIN GÖZ ALTLARI KADAR KIRIŞIKTIR EMİNİM. 1 HAFTADIRDA LORAELİN GÖZ ÇEVRESİ KIRIŞIKLIK KREMINI KULLANIYORUM AMA SANKİ FAYDASI YOK ÜSTELİK DAHADA YIPRATTI GİBİ. LÜTFEN BANA YARDIM EDİNN ÖNCELİKLE BU KIRIŞIKLIKTAN VE SONRA MORLUKLARDAN NASIL KURTULABİLİRİM??? GERÇEKTEN BU DURUM BENİ DEPRESYONA GİRECEK KADAR BUNALTIYOR ARTIK... TŞKR EDERİM İYİ GÜNLER...

    YanıtlaSil
  73. Merhaba sizlere yardımcı olabilmek beni gerçekten mutlu eder. Öncelikle bayanların sık olarak düştüğü hatalardan biridir göz altı morluklarını kapatmak. Daha önceki yazılarımda da belirttim, göz altı morluğunun neden olduğunu bulmak ve tedavi etmek gerekir. Eğer gidebiliyorsanız hastanenin cildiye bölümünde bir hekime görünmelisiniz. Çünkü göz altı morluklarının birinci sebebi içten gelmektedir. En önemli sebeplerinden biri karaciğer rahatsızlığı olabilir.Ama bu demek değildir ki siz karaciğer rahatsızısınız bu sadece bir varsayım. İkinci en büyük sebep böbrek rahatsızlığıdır ve az su tüketiminden kaynaklanmaktadır. Üçüncüsü de düzensiz uykudur.......vs. Bu sebeplerden birine bile sahipseniz gereken önlemi almalısınız. Lavantanın yeşil çiçekli olanını aktardan alın ve yirmibir gün hiç ara vermeden, Bir tatlı kaşığı lavantayı 3 dakkika kısık ateşte kaynatın. Altını kapattıktan sonra 3.5-4 dakka ağzı kapalı olarak demlensin sonrada süzün. Lavanta çayı karaciğeri temizleyecektir, gün içinde sadece bir kez yemeklerden bir saat sonra tok karna içmelisiniz. Bir tatlı kaşığı pirinç unu, bir çay kaşığı bal ve bir çay kaşığı kayısı yağını iyice karıştırın. Göz altınıza en az yarım saat sürün beklesin. Tüm yüzünüze uygulayabilirsiniz. Bu maskeyi gün aşırı yapın ve maskeden sonra kayısı, badem ve buğday yağı karışımını tüm yüzünüze uygulayın. Unutmadan lavanta çayı yirmibir gün bittikten sonra on gün ara verilecek ve eğer göz altı morluğu azalmaya başlamışsa yirmibir gün daha içilecek. Ayrıca yüz yogasını araştırıp yapmanızı ve bol su tüketmenizi tavsiye ediyorum. Her gün ben güzelim diye tekrarlayabildiğiniz kadar tekrarlayın, pozitif enerjileri kendinizde toplayın, kendinizi sevin ve kendinizi olduğunuz gibi kabul edin. En kısa sürede değişime inanamayacaksınız. Sevgiyle kalın...................
    NOT:Lavanta çayının içine şeker veya limon ilave etmeyin.

    YanıtlaSil
  74. 1) 10 gr vazelin, 30 gr lanolin ve 25 gr kırlangıç otu özünü bir tencereye koyup, içinde su kaynamakta olan başka bir tencerenin üstüne oturtarak, buharın sıcaklığıyla erimesini (benmari usulü) bekleyin.
    2) Eriyince, 15 gr nişasta ekleyin, karıştırın, soğuyunca maske halinde yüzünüze sürüp, 8 saat sonra sıcak suyla yıkayın. İSTENMEYEN TÜYLER İÇİN SİZCE DOĞRU BİR TARİFMİDİR BIYIKLARIM İÇİN

    YanıtlaSil
  75. BENİM YÜZÜM LEKE İÇİNDE SİVİLCE İZİ SIKMADAN OLUŞAN VE CANLI OLMASINI İSTİYORUM BANA YARDIMCI OLUN YAŞ MAYA MASKESİNİ 3 HAFTADIR KULLANIYORUM DEVAM ETMELİMİYİM ACABA PORTAKAL VE KABARTMA TOZU SİVİLCE İZLERİNE İYİ GELİYORMUŞ ÖNERİR MİSİNİZ PEKİ SİZİN TAVSİYENİZ

    YanıtlaSil
  76. İstenmeyen tüyleriniz için verdiğiniz tarifi daha önce duymadım. Daha önce denenmiş mi, sonuç ne olmuş. Güzellik merkezine gitmenizi ve önünüze gelen otu bitkiyi kullanmamanızı tavsiye ediyorum. Eğer aşırı derecede tüye sahipseniz mutlaka hormon testi yaptırmalısınız.

    YanıtlaSil
  77. Vichy ürünlerine bir göz atmanızda fayda var. Vichynin ürünleri sizin sıkmadan oluşan sivilce ve leke problemleri için iyi gelebilir. Yaş maya maskesi veya başka bir maske olsun haftalık cilt bakımları için ideal olabilmektedir. Fakat daha problemli ciltler için daha uzman bir bakım gereklidir. Bilinçsizce yapılacak olan işlemler cildinizi daha da berbat edebilir. İllaki bir ürün tercih edecekseniz konusunda uzmanlaşmış olmasına özen gösteriniz. Portakal ve kabartma tozu ikiside asitlidir, cildinizi tedavi etmek yerine daha tahriş edebilir. Bence denemeyin bile, unutmayın cildiniz deneme tahtası degil.

    YanıtlaSil
  78. slm arzum abla cildim çok hassas ve durmadan oynuyorum sivilceleri sıkıyorum:Sve yanaklarıma doğru siyah noktalar her gün çoğalıyor anlımda dahil.maya cildimi temzlermi bn hızlı bir şey istiyorum cildim hassas olduğundan yara olup iz kalıyor:S yardımcı olursan çok sevinirm

    YanıtlaSil
  79. Cildinin hassas olduğunu bildiğine göre bilinçli bir bayan olmalısın ve sivilcelerinle oynamamalısın. Siyah noktaları sıkarken ameliyat eldiveni kullanmanı ve buhara durduktan sonra temizlemeni öneririm. Siyah noktalar cildinde iz bırakmazlar, fakat sivilceri asla sıkmamalısın. Bakımlı olmak kolay değil ne yazık ki kimsenin elinde sihirli değnek yok bu sebeple öncelikle cildini kafaya takmayarak kendine yardım edebilirsin. Sana aynalara küs demiyorum ama biraz uzak durmak psikolojik rahatlatacaktır. Tencerede kaynattığın suya kekik, kuru papatya veya tazeleri yeni çıkmakta bulabilirsen at ve dayanabildiğin kadar buhara dur. Sivilcelerini kurutmana yardım edecek ve cildinin rengini açacak, parlaklık verecek. Kuruyemiş, cips, cola,baharatlı,acılı,gazlı, kızartma,yağlı......vs bu tip yiyecek ve içecek kullanmamalısın. Elmayı kabuğunu soymadan rendele ve içine bal ilave et, buhardan sonra en az yarım saat yüzüne sür dursun. Bu maskede bir yere uzanırsan sırt üstü harika olur. İki dilim salatalık veya önceden demlenmiş çaya batırdığın iki pamuğu gözlerinin üzerinde tutabilirsin. Ilık çay komleksi gözlerini dinlendirir ve kirpiklerinin rengini koyulaştırır. Bu maskeyi her gün uygulayabilirsin. Bal bulamadığın zamanlar sadece elmayla da yapabilirsin. Buğday yağını tek olarak içine bir şey katmadan her gün sürebilirsin, yüzünde kalsın, fazlasını peçeteyle alırsın, kendine iyi bak, soruların olursa müsait olunca yazarım.

    YanıtlaSil
  80. merhaba benimde sırtımda kırmızı sivilce gibi şeyler çıkıyor yani sivilce değil tam olarak ben gibi.birde yağ bezesi gibi minik minik şeyler var.ne yapmam gerek öneriniz var mı?

    YanıtlaSil
  81. En yakın zamanda cilt uzmanına bir hekime görünmenizi tavsiye ederim. Ne yapılması gerektiğine hekim karar verecektir.

    YanıtlaSil
  82. MERHABAA... ACİL YARDIM İSTİORUM :((( BENİM GÖZ ALTIMIN BİRİSİ DİERİNDEN DAHA ÇOK ŞİŞİO HRGÜN AYNI GÖRÜNTÜYÜ GÖRMEKTEN BIKTIM...NEDENİ NE OLABİLİR ACEBA... ŞİŞLER DE Bİ TÜRLÜ İNMİO HER YOLU DENEDİM AMA... DOKTORUMDA BİŞİY DEMEDİ YAPISAL DEDİ

    YanıtlaSil
  83. Merhaba sinüzit olmuş olabilirsiniz, akmayan iltahap göz altlarının şişmesine sebep olur. Kulak burun boğaz doktoruna görünmenizi tavsiye ederim. Meyan kökü şerbeti içebilirsiniz, iltahabın kurumasına yardım edecektir. Maydonoz bol yemeli ve suyunu içmelisiniz. Kuru soğanı kaynatıp, demleyip içmek de faydalıdır. Yani şişliğin iltahaptan kaynaklandığını düşünüyorum, geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  84. YA BEN SİZE HAYRAN KALDIM BAYAN ARKADAŞA ÖNERDİĞİNİZ GİBİ ELMA VE BUĞDAY YAĞI TAM OLARAK NE GİBİ FAYDASI OLACAKTIR CİLDİMİZE YANIT BEKLİYORUM KENDİNİZE İYİ BAKIN HERKEZİN SİZE İHTİYACI VAR

    YanıtlaSil
  85. ben geçen hafta okumuştum,sizin bilgilerinizi ve gelen olumlu tepkileri..her gördüğüm bayan arkadaşlarımada şiddetle tavsiye ettim..çok mantıklıydı çünkü..ilk fırsattada denedim şuan yüzümde iyi hissettirici bir gerginlik hissediyorum..bu arada yaşmaya maskesinden bahsediyorum..iyiki tesadüf eseri karşılaştım bu siteyle..

    YanıtlaSil
  86. ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM İLGİNİZ İÇİN... KBB DOKTORUNA GİTTİM :( DOĞRU DÜZGÜN İLGİLENMİOLARKİ SİNİZÜT OLABİLİR DEDİ DOKTORM SADECE... VRDİĞİNİZ TARİFLER KESİN İŞE YARARMI ÇÜNKÜ GERÇEKTEN AŞIRI ŞİŞİYOLAR YAŞIM YİRMİ :( TORBALAR OLUŞCAK BU GİDİŞLE GÖZ ALTLARIMDA... PSİKOLOJİMDE BOZULUO KENDİME BAKTIKÇA... ÖNERİLERİNİZ İNŞ İŞE YARAR... ÇOK SAĞOLUN...

    YanıtlaSil
  87. MEYAN KÖKÜ ŞERBETİNİ BULAMAM AMA MAYDONOZ SUYU VE SOĞAN SUYUNU DENEYEBİLİRİM... KURU SOĞANI NASIL DEMLİCEM ONU ANLAYAMADIM :( GÜNDE KAÇ KERE YAPMALIYIM ONUDA YAZARMISINIZ SİZE ZAHMET... iNŞALLAH İŞE YARAR...

    YanıtlaSil
  88. AYHH Bİ DEE SON BİŞİY DAHA SORCAM BÖLE TAKSİT TAKSİT OLUO AMA K.BAKMAIN NOLUR... BURN DELİĞMİN BİRİSİ TIKALI ORDAN ZOR NEFES ALIORUM GÖZÜMÜN ŞİŞ OLAN TARAFTA NEFES ALAMADIĞIM TARAFLA AYNI ACEBA NEFES ALIRKEN ZORLANDIĞIM İÇİN Mİ OLUO...

    YanıtlaSil
  89. merhaba benim sorunum sirtimda ve göğsümün üst bölgesinde siyah nokta(içinden sarı kuru beze çıkıyor)var.nasıl geçirebilirim.yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  90. merhaba 29 yaşında erkeğim.saçlarımda büyük sivilceler çıkıyor ve yağlı bir cilde sahibim ne yapmalıyım?

    YanıtlaSil
  91. 29 yaşında bir erkeğim benim sorunum saç derimde sivilce çıkması ayrıca çok yağlı bir cilde sahibim ne önerirsiniz?

    YanıtlaSil
  92. TEKRAR BEN... SOĞAN SUYUNU BURNUMAMI ÇEKİCEM ONUDA SÖLER MİSİNİZ??... :))) CEVAPLARINIZI BEKLİORUM...

    YanıtlaSil
  93. slm arzum hanım ben henuz 24 yaşındayım amaaa alın ve goz çevremde kırışıklıklar ortaya çıktı pskolojık olarak çok kotu etkılenıyorum bır onerınız varsa çok sevınırım lutfen beklıyorum tşkrlr

    YanıtlaSil
  94. ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM İLGİNİZ İÇİN... KBB DOKTORUNA GİTTİM :( DOĞRU DÜZGÜN İLGİLENMİOLARKİ SİNİZÜT OLABİLİR DEDİ DOKTORM SADECE... VRDİĞİNİZ TARİFLER KESİN İŞE YARARMI ÇÜNKÜ GERÇEKTEN AŞIRI ŞİŞİYOLAR YAŞIM YİRMİ :( TORBALAR OLUŞCAK BU GİDİŞLE GÖZ ALTLARIMDA... PSİKOLOJİMDE BOZULUO KENDİME BAKTIKÇA... MEYAN KÖKÜ ŞERBETİNİ BULAMAM AMA MAYDONOZ SUYU VE SOĞAN SUYUNU DENEYEBİLİRİM... KURU SOĞANI NASIL DEMLİCEM ONU ANLAYAMADIM :( GÜNDE KAÇ KERE YAPMALIYIM ONUDA YAZARMISINIZ SİZE ZAHMET... iNŞALLAH İŞE YARAR...AYHH Bİ DEE SON BİŞİY DAHA SORCAM BURN DELİĞMİN BİRİSİ TIKALI ORDAN ZOR NEFES ALIORUM GÖZÜMÜN ŞİŞ OLAN TARAFTA NEFES ALAMADIĞIM TARAFLA AYNI ACEBA NEFES ALIRKEN ZORLANDIĞIM İÇİN Mİ OLUO...SOĞAN SUYUNU BURNUMAMI ÇEKİCEM ONUDA SÖLER MİSİNİZ??... :))) CEVAPLARINIZI BEKLİORUM... :)))

    YanıtlaSil
  95. Soğan suyu buruna çekilmez, haşlanır, demlenmeye bırakılır, süzülür ve içilir. Meyan kökü aktarlarda bulunur fiyatı çok uygundur. Bir su bardağı kadar meyan kökü bir sürahiye konur ve üzerine bir litre soğuk su ilave edilip karıştırılır. Yaklaşık yirmi dakika sonra süzülerek içilir. Burun deliğinin tıkalı olması burun içinde et olabileceğini ifade ediyor olabilir, bunun için eğer gerekirse doktorunuz cerrahi müdehale yapacaktır. En iyi iltahap kurutucularından biride zerdeçal ve zencefildir, yalnız toz zencefil mutlaka en az dört sefer ince elekle elenmelidir. Bir tatlı kaşığı zencefil ve iki çay kaşığı zerdeçal bir kase yoğurda katılıp her gün kahvaltıdan sonra tüketilirse bağışıklık siztemini kuvvetlendirecektir.

    YanıtlaSil
  96. Yirmidokuz yaşındaki arkadaşım, otacı şampuanın ısırgan otlu olanını kullanabilirsin. Saç diplerindeki sivilcelerine mutlaka iyi gelecektir. Yalnız bir cilt doktura gitmezide de fayada var.

    YanıtlaSil
  97. Alın ve göz çevresindeki kırışıklıklar için kayısı ve badem yağını bir kapta karıştırıp her gün düzenli olarak bir pamuk yardımızla sürmenizi öneririm. Her gün bol meyve ve su tüketmelisiniz. Elmayı kabuğuyla rendeleyip içine bir miktar bal karıştırıp maske olarak uygulayabilirsiniz. Polen aktarlardan satın alıp yoğurtla beraber tüketebilirsiniz. Aynı zamanda poleni yoğurtla karıştırıp maske olarak uygulayabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  98. Elma ve buğday yağının en büyük etkisi ciltteki lekeleri temizlemesidir. Tabiki düzenli kullanmak gerek, bir yap bir yapma istenen olumlu sonuç alınamaz yoksa öyle değil mi. Elma ve buğday yağı cilt renğini açacaktır içerisine az miktarda pirinç unu ilave ederseniz cildinizin harika olduğunu görürsünüz.

    YanıtlaSil
  99. Sırtında ve göğüs üzerinde siyah noktaları ve sivilceleri olan arkadaşım. Size öncelikle tavsiyem iyi bir hekime görünmenizdi. Bu arada sizin yapabilecekleriniz sıkıntıya girmemek en başta yapacağınız şeydir, çünkü genellikle bu bölgedki problemler aşırı sıkıntıdan kaynaklanmaktadır. Birisinden yardım almalısınız bu kişi ameliyat eldivenini eline takmalı ve siyah noktaları temizlemeli. Güzellik merkezlerine gidebilirsiniz. Eğer maddi gücünüz yoksa bir arkadaşınızdan yardım isteyebilirsiniz. Bu siyah noktalar temizlendikten sonra, kil, bal ve yoğurt karışımını problemli bölgeye sürerek en az yarım saat beklemelisiniz. Sonra duş alın, bu işlemi haftada en az üç kez tekrarlayın. Ayrıca kızartma ve baharatlı yiyeceklerden uzak durmalısınız.

    YanıtlaSil
  100. UMARIM BU ŞİŞLİKLER İNER... EVET GENİZ ETİ VARDI BENDE AMELİYAT OLDUM AMA YİNE DEĞİŞMEDİ ŞİŞLİKLER BELKİDE ALAKASI YOKTUR... GİTTİĞİM DOKTORLARDAN DAHA ÇOK İLGİLENDİNİZ VALLAHİ ÇOK SAĞOLUN :))

    YanıtlaSil
  101. MRBBB SİNİZÜT İÇİN BU TARİFİ KULLANABİLİRMİYİM... Bir tane soğanın kabuklarını soyalım 7-8 parçaya bölelim ve ağzı kapalı bir şekilde 2 su bardağı su ile yaklaşık 6-7 dakika kaynatalım. Bir tutam taze maydonoz ve taze nane içine atıp demlenmesini 10 dakika kadar bekleyelim. Ilık olarak bardağa süzelim ve içine bir kaç damla limon sıkıp içelim. Bu küre en az üç hafta devam edilmelidir.

    YanıtlaSil
  102. slm benım saçım çok dokuluyor bır onerınız varmı

    YanıtlaSil
  103. slm arzum hanım ben kayısı ve badem yağını yuzume uyguluyorum bu yağ saç dıplerıme de değıyor bışey olurmuı aceba

    YanıtlaSil
  104. Sinüzit için sorduğunuz soğan kürü tarifi uygundur. Yalnız yedi gün kadar sadece soğan suyu için daha sonra maydonoz ve limon eklersiniz.

    YanıtlaSil
  105. Saçınız çok dökülüyorsa çinko ve B12 vitamin eksikliğiniz olabilir. Hormonsal bir problem olup olmadığını da mutlaka test yaptırmalısınız. Cilt hekimi hormon testleri konusunda size yardımcı olabilir. Çinko eksikliği aynı zamanda saçların hemen beyazlamasına yol açmaktadır. İki çay kaşığı zerdeçal ve bir çay kaşığı zencefili bir kase yoğurtla karıştırarak yemelisiniz. En az yirmi gün kahvaltıdan sonra yemelisiniz. Saçlarınızdaki dökülmenin ve kurumanın gittiğini görebilirsiniz. Ama her şeyden önce kan testi vermenizde fayda var.

    YanıtlaSil
  106. Kayısı ve badem yağının saçlarınıza zararı değil aksine faydası vardır. Yüzünüze bu iki yağı sürdüğünüzde, saçlarınızada sürebilirsiz. Hatta bu iki yağın içine zeytinyağı ve yumurta sarısı ilave edebilirsiniz. Saçlarınıza çok iyi gelecektir. Bir litre suda iki yemek kaşığı kekik kaynatın ve süzün. Banyodan çıkarken bu suyu dökün, yumurta saçlarınızdan kokmayacaktır.

    YanıtlaSil
  107. Sinüzit için zencefil ve zerdeçal karışımını yoğurtla tüketin. Zencefilin, özellikle zerdeçalın iltahabı kurutma özelliği vardır. Dikkat etmeniz gereken şey, bunu her fırsatta tekrarlıyorum. Toz zencefili alır almaz hemen ince elekten en az dört sefer geçirmelisiniz. Zencefil odunsu bir bitki olduğu için elenmelidir.

    YanıtlaSil
  108. Rica ederim saygılar :)

    YanıtlaSil
  109. Soğan suyunu tok karnına mı içmem gerekio yoksa aç karnına mı??

    YanıtlaSil
  110. arzum hanım çok yararlı bılgıler verıyonuz teşekkurler

    YanıtlaSil
  111. slm arzum hanım guneşten korunmam için bır tarıfınız varmı

    YanıtlaSil
  112. yaş maya maskesıni yaptıktan sonra yuzumu az lımonla komprx yapıyorum arkadaşım onerdı iyi gelırmi sizce

    YanıtlaSil
  113. arzum hanım lutfen sarkık goğusler için bı onerı yazın lutfen

    YanıtlaSil
  114. Soğan suyunu yemeklerden iki saat sonra içerseniz daha faydalı olacaktır. Aç karna dokunabilir, bazı mideler hassas olabiliyor.

    YanıtlaSil
  115. Güneşten korunmaktan kastınız eğer leke yapmasından şikayetçiyseniz. İlk yapmanız gereken şey tabiki mümkünse güneşe maruz kalmamak olmalı. Fakat güneşli ülkemizde bu durum pek mümkün olmuyor. Buğday yağı güneş ışınlarının leke yapmasını elgelleyecektir. Lekeli bölgeler mevcutsa eğer bu bölgelere bir tatlı kaşığı pirinç unu, bir çay kaşığı bal ve bir tatlı kaşığı yoğurt karıştırıp, daha önceden temizlenmiş cildinize sürün. En az yarım saat kalsın sonra duru suyla yıkayın, ardından bir kaç damla limon suyu sürebilirsiniz. Bu maskeyi haftada en az iki kez uygularsanız çok güzel bir cilde sahip olursunuz.

    YanıtlaSil
  116. Yaş maya maskesinden sonra limon suyu tabiki sürebilirsiniz. Limon açılan gözeneklerin sıkılaşmasına yardım edecektir, cildinizi gerecektir, rengini açacaktır, cildin nem dengesini arttırıp korumasına yardım edecektir. Limon, çatlayan el ciltleri içinde en güzel kremden daha güzeldir.

    YanıtlaSil
  117. Sarkık göğüsler için banyodan çıkarken göğüslerinize soğuga yakın su dökmenizi öneririm. Gece yatarken asla sütyenle yatmanızı önermem. İki tane 1.5 litrelik su şişesi elde edin bu iki şişenin suyunu boşalttıktan sonra içine kum doldurun, daha ağır olsun isterseniz kumun üzerine su dökebilirsiniz. İki şişeyi elinize alın göğüs hizasında tutun, aynı anda sağ elinizi sağa, sol elinizi sola, yanlara doğru açın ve kapatın. Bu işleme en az 5 dakikayla başlayın zamanla zaman dilimini arttırırsınız. Yine şişe ellerde kollarınızı öne doğru uzatın ve göğsünüze doğru çekin. İki kolunuzu yukarı ve göğüs hizasına çekin. Buradaki amaç göğüs kaslarınızı, kol kaslarınızı ve sırt kaslarınızı germektir. Böylece sarkmış olan göğüsler bir nebzede olsun toplanabilirler. Gündüzleri asla sütyen takmayı ihmal etmeyin ve toparlayıcı sütyen olmasına dikkat edin. Cildinizin toparlanmasına yardımcı olmak için bol su tüketin.

    YanıtlaSil
  118. MERHABALAR ARZU HANIM ALIN VE GÖZ ÇEVRESİNDEKİ ÇATLAKLAR İÇİN ALACAĞIMIZ KAYISI VE BADEM YAĞI YÜZDE KILLAN MA YAPAR MI ÇÜNKÜ BEN BADEM YAĞININ KIL ÇIKARTTIĞINI DUYMUŞTUM O YÜZDEN KULLANMAKTAN KORKUYORUM BUNLARLA BİRLİKTE BEN SUSAM YAĞI DA KULLANIYORUM HERGÜN NASIL KULLANMAM GEREKİR.

    YanıtlaSil
  119. ayyyy evet arzum hanım bende badem ve kayısı yağı kullanıyorum zaten yuzum de tuyler var ya daha çok çıkarsa ben ne yaparım sonra lutfen cevabınızı beklıyorum

    YanıtlaSil
  120. arzum hanım mrbben tuylerımı aldıktan 1 hafta sonra kaşıntı ve sıvılceler çıkıyor bunun için 1 onerınız varmı aceba

    YanıtlaSil
  121. mrb yine bennn :)yaş maya maskesini yapıorum ama yüzümde kırışıklıklar oldu :( neden aceba... güldükce çok çirkin duruo :D

    YanıtlaSil
  122. Badem yağı tüylenme yapmaz. Vücudumuzun tamamı tüylüdür fakat hepsi aynı görüntüde değildir. Erkeklik hormonu fazla olan bayanların istenmeyen tüylerle sorunları olabilir. Bu durum hormon kontrolüyle ortadan kaldırılır.

    YanıtlaSil
  123. Susam yağını gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Her gün bir çay kaşığı içebilirsiniz. Cildiniz için içeriği bakımından çok faydalıdır. Bütün yağlar gibi düzenli kullanmakta fayda vardır. Çok iyi bir nemlendiricidir.

    YanıtlaSil
  124. Tüylerinizi aldırmadan evvel buz torbasının içine bir adet maden sodasını döküp buzlukta dondurunuz. Tüyleriniz alındıktan sonra bu donmuş sodayla cildinize masaj yapınız. Eğer cildinizin hassaslığı varsa sivilce ve kaşıntı kaçınılmazdır.

    YanıtlaSil
  125. Yaş maya maskesi cildinizi nemlendirmez. Yaş maya ciltteki ölü deriyi temizler. Maskenin ardından güvendiğiniz bir nemlendiriciyi uygulayabilirsiniz. Doğal nemlendirici isterseniz limon suyu, kayısı ve badem yağı karışımı.......vs tercih edebilirsiniz. Avokadonun içine bal ilave edip, yaş maya maskesinin ardından uygulayabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  126. slm arzum hanım ben yuzume bedem yağı surmeyıp sadece kayısı yağı sursem kırışıklara ıyı gelırmı aceba

    YanıtlaSil
  127. Badem yağı yerine sadece kayısı yağı kullanabilirsiniz fakat kayısı yağı tek başına cildin gereken nemini kazandırmaz. Bu yüzden en azından bir çay kaşığı zeytinyağıyla karıştırmanızda fayda vardır. Aktarlarda satılan yağların büyük çoğunluğu maalesef esans özlüdür. Bitkilerin gerçek özleri, yağları gram olarak bile çok pahalıdır. Size tavsiyem haftada en az bir gün yapmanız kaydıyla; dört adet kuru kayısıyı çok az suda haşlamanız bu su dökülmeyecek ona göre ayarlayın. Haşlanan kayısılar robotta veya elde iyice ezilecek içine bir yemek kaşığı zeytin yağı, bir çay kaşığı bal (bal yerine yoğurtta olur) ve yumurtanın sadece sarısı ilave edilecek. Ilık ılık yüze sürülecek, mümkünse maskenin ardından bir yere uzanın veya maskeyi sürmesi için birinden yardım isteyin. Gözlerinizi kapatın, sırt üstü yatar pozisyonda en az yirmi dakika kalın. Bu arada gözlerinizin üzerine birer dilim salatalık veya daha önceden demlenmiş çay pamuk yardımıyla koyabilirsiniz. İnanılmaz rahatlatır ve cilde ferahlık verir. Göz altlarına rahatlıkla sürebilirsiniz. Yaş maya maskesinin ardından uygularsanız çok daha iyi sonuç alırsınız. Yüzünüzü duru suyla temizleyebileceğiniz gibi zeytinyağı özlü bir sabunlada yıkayabilirsiniz. Kırlangıç marka sabun öneririm.

    YanıtlaSil
  128. ARZU HANIM BEN KAYISI YAĞI ALDIM AMA AMBALAJINDA KAYSI ÇEKİRDEĞİ YAĞI ARASINDA VARK VARMI YOKSA BU MUDUR ANLATMAK İSTEDİĞİNİZ
    İNŞALLAH FAYDA GÖRÜRÜM

    YanıtlaSil
  129. arzum hanım badem yağı yuzde tuy yaparmı okudum yapmaz dıyosunuz ama arkadaşlarım benı korkutuyor

    YanıtlaSil
  130. Kayısının çekirdeğini robotta iyice çekin ve sütle sıvılaştırın bununla her gece yatmadan bir parça pamuk yardımıyla silin. Çekirdeği 3-4 dakka haşlayıp kabuklarını soyup çekebilirsiniz. Bu karışımı buz dolabında beş gün koruyabilirsiniz. Az az yaparsınız yani kullanacağınız kadar olursa daha iyi olur. Çünkü süt çabuk bozulan bir besindir.

    YanıtlaSil
  131. Gerçek kayısı yağı özü için tonlarca badem kullanılmak zorundadır. Bu yüzden gerçek yağı pahalıdır. Aktarlarda satılanlar esans karışımlıdır.

    YanıtlaSil
  132. MERHABA ACEBA ADET SANCISI İÇİNDE BIR ONERINIZ VARMI ÇOK SEVINIRIM

    YanıtlaSil
  133. ARZU HANIM BENİM CİLDİM KARMA KAYISI YAĞI VE BADEM YAĞINI HAFTA DA KAÇ GÜN KULLANMAM GEREKİYOR YAŞ MAYA MASKESİNİ DÜZENLİ OLARAK YAPIYORUM HAFTADA 1KEZ SİZİN ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUZ

    YanıtlaSil
  134. Adet sancısı için önerim, yoga eğitimi alarak düzenli bir şekilde uygulamanız. Veya reiki eğitimi alabilir, çakralarınızı açtırabilirsiniz. Adet sancısı genelde birinci ve ikinci çakradaki enerji tıkanıklığından kaynaklanmaktadır. Yazarın adı (Gurmukh) kitabın adı insanın sekiz yeteneği, bu kitap eğer yoğa öğrenmek isterseniz size gerçekten klavuzluk edecektir. Özellikle kitaptaki kök hareketini her gün en az 3'er dakikadan başlayarak günde 21 dakikaya kadar çıkarmalısınız. Adet sancısından eser kalmayacağı gibi, diyelim ki bir sigara bağımlısınız bu hareket evvela sizin kararlı olmanızı sağladığı 1.ve 2. kök çakraları çalıştırdığı için kısa sürede sigarayı bırakabilirsiniz. Yogada ilk öğretilen şey doğduğumuzda doğru fakat sonra yanlış olarak değiştirdiğimiz nefes alış verişimizdir. Bitkisel yöntem olarak da kekik 2 dakka haşlayıp içmenizi öneririm. Fakat kekiği her gün değilsede gün aşırı olarak içmeye çalışırsanız faydasını görürsünüz.

    YanıtlaSil
  135. Sürekli söylüyorum, yaş maya maskesi bir peelingdir. Cildinizdeki ölü hücreleri temizler bu yüzden ihtiyaç duydukça uygulamalısınız. Cildiniz karmaysa T bölgeniz yağlı diğer bölgeler kurudur. Yaş ilerledikçe cilt elastikiyetini kaybetmeye başlar. Tabiki hem iç hemde dış etkenler buna sebep olmaktadır. Bakım yaparkende içerden ve dışardan olmak üzere takviyelerde bulunmalıyız. Badem ve kayısı yağını cildinizi temizledikten sonra uygulayınız. T bölgesinin yağı özellikle iyice temizlenmelidir. Bu yağlarıda tıpkı maskeye duyulan ihtiyaç kadar uygulamakta fayda vardır. Ancak yaşınız kırk yaş civarındaysa her gün uygulanabilir bir sakıncası yoktur. Her gün iki kuru kayısı, haftada 2-3 kez sadece bir tane ceviz, bol meyve özellikle günde bir tane mutlaka elma yemelisiniz, bol su içmeyi unutmayınız.............vs.

    YanıtlaSil
  136. ARZU HANIM BEN 25 YAŞINDAYIM AMA BANA TAVSİYELERİNİZ AYRICA SIKINTILARIM DİREK YÜZÜME VURUYOR VEYA ÇOK DİKKAT EDİYORUM YÜZÜME O YÜZDEN LEKELERDEN KURTULAMIYORUM OYNAMAKDAN DA VAZGEÇEMİYORUM SİZİN ÖNERİLERİNİZE ÖNEM VERİYORUM SAĞOLUN LEKE VE ÇETLEK İÇİN VERDİĞİNİZ BENİN İÇİN ÇOK DEĞERLİ

    YanıtlaSil
  137. slm limon yüzü kurutmaz mı ben ten rengimin açılmasını istiyorum ama bi yerde okudum herkesin kendine has bi ten rengi varmış açtırmak mümkün değilmiş geçici olurmuş maskeler

    YanıtlaSil
  138. slm arzum hanım benım goğus uçlarımda sıyah noktalar ve kuçuk kıllar var bı tavsıyanız varmı lutfen çok koyu gorunuyorlar

    YanıtlaSil
  139. Merhaba, yirmibeş yaşında bir bayanın cıvıl cıvıl olması gerekir, öyle her şeyi kafaya takarsanız sivilcede olur, lekelerde. Biraz kendinizle dalga geçebilseniz yaptıklarınıza gülseniz inanın bana şarap gibi bir bayan olursunuz. Genç ve güzel kalmanın sırrı bence burda gizli, insanın kendisiyle barışık olması müthiş bir şey... :))
    Her gün en az bir elma yiyin mutlaka ama ihmal etmeyin.
    Bir elmayı kabuğuyla rendeleyin ve içine bir çay kaşığı bal ekleyin. Bir tatlı kaşığı da pirinç unu ilave edin. Bu üçünü karıştırın ve temizlenmiş cildinize gün aşırı en az yirmi dakika bekletip duru suyla yıkayın.
    Bu maskeyi uygulamadığınız zamanlarda da bal ve toz tarçın karışımını uygulayın.
    Ayda bir veya iki sefer de kil ve kabuğuyla rendelenmiş elma suyu krema kıvamında olacak, uygulayın. Bu maskelerin hepside cildiniz için harika gelecektir. Maske haricinde de kayısı yağını sürebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  140. slm arzum hanım benım çenemde tuyler var almak istemıyorum arkadaşım bana oksıjen suyu onerdısarartır dıye zararı varmıdır

    YanıtlaSil
  141. Limonun cildi kuruttuğunu ilk defa sizden duydum. Limon aksine cildi nemlendirir. En doğal nemlendiricidir, kışın çatlayan eller için en güzel kremden daha etkilidir. Limon cildin rengini açar, kendinize has bir bronzluğunuz varsa ne kadar açılır onu bilemem :)

    YanıtlaSil
  142. Asla sakın oksijen suyunu kullanmayınız, sarartır fakat daha sonra daha kalın çıkmasına sebep olur. Size tavsiyem bir güzellik merkezinde iğneyle tüylerin kökünü yaktırmanız yani epilasyon. Lazerli epilasyonda eğer kıllar inceyse onu lazer malesef tanımıyor. Bu yüzden jilete vurup kalınlaştırırlar. Size tavsiyem iğneli epilasyondur.

    YanıtlaSil
  143. Göğüsteki tüyler ve siyah noktalar genellikle hormon düzensizliğinden kaynaklanmaktadır. Size tavsiyem endokrinoloji uzmanına görünmeniz. Kıl köklerini iğneli epilasyonla yok etmek mümkün. Ayrıca güzellik uzmanına görünmenizde fayda var.

    YanıtlaSil
  144. bacaklarımda portakal kabuğu grntüsü ve hafif selülit var bazı bayanların bacakları pürüzsüz özeniyorum benmde pürüzsüz bacaklara sahip olmak için ne yapmam gerekiyor

    YanıtlaSil
  145. ten rengimin açılması için limonu direk mi sürmeliyim yoksa bi karışımla mı yoğurt veya soda gibi şuanda sabahları buz kalıplarında donmuş soda ve haftada 1 maya maskesi kullanıyorum

    YanıtlaSil
  146. Bacaklarınızdaki selülitlerden kurtulmanın ilk yolu spor yapmanızdır. Bol su tüketmelisiniz, yağlı ve baharatlı yiyeceklerden uzak durmalısınız. Meyveyi bol yemelisiniz. Ayrıca kabak lifiyle liflenmenizi öneririm, insanların geneli orlon örğü liflerlerle sabunlanırlar. Kabak lifi ilk kullanımlarında çok sert olacağı için dışıyla sabunlanmanızda fayda vardır. Sonra bir kaç kullnımdan sonra yumuşayacağı için içiyle sabunlanabilirsiniz. Haftada bir veya onbeş günde bir, kese yapmanızı öneririm. Hatta size yakın bir hamam varsa gidip kese yaptırabilirsiniz. Bol yürüyüş yapın, selülit tembelliği, hareketsizliği sever. Bu yazdıklarıma uyarsanız tüm şikayetleriniz ortadan kalkacaktır :)))

    YanıtlaSil
  147. Limonu cildinize direk sürüyorsunuz fakat dediğim gibi eğer bronz bir tene sahipseniz cildinizin rengi açılmaz. Esmer bir insanın kumrala dönüştüğünü hiç duymadım. Cildinizde lekeleriniz yoksa eğer, cilt renginin açık veya koyuluğu çok da takıntı yapılacak bir durum olmamalı. Cilt lekeleriniz varsa limon yok denecek kadar azaltacaktır. Maskelerinde tabiki faydası vardır. Fakat güneşin çok etkili olduğu saatlerde dışarı çıkılmaması uygun olur. Çıkmak zorundaysanız şapka tercih edebilirsiniz. Korucuyu faktörü yüksek bir krem sürebilirsiniz. Ama her şeyden önemlisi kendinizle barışık olmalısınız, işte o zaman hayat daha güzel.

    YanıtlaSil
  148. gözaltımda siyahlıklar var uykum düzenli suda içerim acaba neden oluyor ne yapmalıyım ayrıca sadece yüzümün dolgun olmasını ist son soru hangi nemlendiriciyi kullanmalıyım

    YanıtlaSil
  149. hangi maskeyi yapacağımı şaşırdım bisürü maske var ben sadece lekelerden ve sivilcelerden kurtulmak istiyorum şuanda yaşmaya uyg

    YanıtlaSil
  150. Gözaltı siyahlıklarınız ırsi olabilir. Böbrek ve karaciğer rahatsızlığıda gözaltında siyahlıklara sebep olabiliyor.
    Her gün en az 10 dakika bir tatlı kaşığı pirinç unu, bir çay kaşığı bal ve iki çay kaşığı yoğurdu karıştırıp, yüzünüze sürün. Özellikle yoğun olarak göz altına sürebilirsiniz. Kuru siyah üzümü bir çay bardağı kadar yeterli olur. Robotta merhem haline gelene kadar çekin, daha sonra iki yemek kaşığı balla karıştırın. Bu karışımı her gün gözaltınıza sürün en az 10 dakika kalsın daha fazla kalmasının sakıncası yoktur. Ne kadar bekletirseniz bekletin ama en az 10 dakika kalsın. Az evvelki maskeden sonra rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Üzüm çekirdekleriyle beraber çekilecek, unutmayın. Ayrıca aktardan alacağınız siyah üzüm çekirdeğini evde iyice temizledikten sonra robottan geçirin ve her gece yatmadan evvel bir tatlı kaşığı, bir bardak suyla yutun. Öğütülmüş üzüm çekirdeği böylece içerden vücudunuzu destekleyecektir.

    YanıtlaSil
  151. Bir sürü maskenin olması sorun olmamalı aksine cildinizi tanıyorsanız hangi maskenin uygun olacağını bilmeniz gerekir. Paniklemiş bir durumda maske aranmaz cildinizde sivilceler ve lekeler varsa azda olsa sorunlu bir cilde sahipsiniz demektir. Site içerisinde bulabileceğiniz killi papatya maskesi, maydonoz maskesi, polen maskesini.......vs. bu maskeleri uygun aralıklarla uygulayabilirsiniz. Yaş maya maskesi cildinizin ölü derisini tazeleyecektir, uygulayabilirsiniz. Hangi maskeyi uygularsanız uygulayın unutmayın ki güzel sonuç alırsınız ve her gün en az on dakika bekletebileceğiniz tarçın maskesini uygulayabilirsiniz. Tarçın maskesi çok etkili bir maskedir, sivilcelerin kısa sürede tedavi olmasına yardım edecektir. Ayrıca önemli bir notu iletmek isterim, yaptığınız maskelerde yoğurt, bal, badem yağı, kayısı yağı....vs varsa ayrıca maskeden sonra nemlendirici sürmenize gerek yoktur.

    YanıtlaSil
  152. Sadece yüzünüzün dolgun olmasını istiyorsanız, yüz yogasını her gün en az yarım saat yapmalısınız. Dört günden sonra etkisini görmeye başlayabilirsiniz. Yüz yogası aynı zamanda yüz kaslarını çalıştırdığı için erken kırışmayıda önleyecektir.

    YanıtlaSil
  153. yuz yogası nasıl yapılır

    YanıtlaSil
  154. ya benım gobeğim beni çok rahatsız edıyor aceba nasıl gıder bu gobek

    YanıtlaSil
  155. Yüz yogasının nasıl yapıldığını arama motorlarından yazıp bulabilirsiniz

    YanıtlaSil
  156. Göbek için ben bir sopayı ense köküne koyarak sağa sola hareket ederek ve mekik çekerek çalışıyorum. Ayrıca yediğime içtiğime dikkat etmeye çalışıyorum. Az yiyorum ve sık yiyorum vs........

    YanıtlaSil
  157. Yanak bölgemde kızarıklık var.Üzerinde çil lekele var.En etkilimaske hangisi nasıl gider bu kızarıklık ve çiller ne olur yardımcı olun her şeyi denedim ama malesef kurtulamadım.

    YanıtlaSil
  158. ARZU HANIM HAFTA DA 1 GÜN UYGULAYACAĞIMIZ ÖLÜ HÜZRELERİN GİTMESİ İÇİN MASKE İSTİYORUM TEMİZLEMEK İÇİM CİLDİMİ

    YanıtlaSil
  159. Yanak bölgenizdeki çilleri azaltmak için gün içinde limon sürmeli ve güneşe fazla maruz kalmamaya dikkat etmelisiniz. Kızarıklık ince kılcal damar çatlağı olabilir yani görmeden bir şey söylemek yanlış olur. Size tavsiyem konusunda uzmanlaşmış bir cilt güzellik uzmanına görünmenizdir. Evinizde yapabileceğiniz maske olarak bal, yoğurt ve pirinç unu karışımı maskeden vazgeçmemenizdir.

    YanıtlaSil
  160. Yaş maya maskesini haftada bir gün uygulayabilirsiniz. Kil, yoğurt, bal karışımını da rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Bu maskeler hücrelerin yenilenmesini sağlayacaktır.

    YanıtlaSil
  161. ya ellerim çok kuru ve çatlak gorunuyor acaba ne onerırırsınız

    YanıtlaSil
  162. ARZU HANIM CİLT TEMİZLİĞİ İÇİN LİMONLU TONİĞİ ÖNERMİŞSİNİZ NASIL UYGULAMAMIZ GEREKİR HERGÜN MÜ TARİF EDERMİSİNİZ
    LÜTFEN

    YanıtlaSil
  163. lutfen rıca edıyorum goğuslerım çok sarkık işe yarayacak bı onerı istıyorum

    YanıtlaSil
  164. arzu hanım bizi unuttunuz

    YanıtlaSil
  165. arzum hanım nerelerdesınız ya hiç cvp yok

    YanıtlaSil
  166. maya maskesini yaptıktan sonra suratım çok kızardıı neden acaba?

    YanıtlaSil
  167. sitenizi cok begendim arzum hanim.verdiginiz maskelerin bazilarini uygulayacagim.birde eller icin bi tarif verirseniz sevinirim.yazin ellerimde lekeler olususuyor.kisin biraz azaliyor.lekelerin azalmasi icin ne yapmam gerekir.

    YanıtlaSil
  168. benim yüzümde dogum yaptıktan sonra lekeler oldu daha sonra hafifledi şimdi tekrar alımda bıyık bölgesinde ve göze yakın yanak bölgesinde kahverengi lekeler oluştu güneş lekesine benziyor.cildimde çok kuru ve hasas sizce yaşmaya maskesini kulansam iyi gelirmi bilgi verirseniz çok sevinirim

    YanıtlaSil
  169. sLm yaşım 15 arasıra yüzüme maske yapıyorum ama yaşım küçük oldugundan cildime zarar veririm diye korkuyorum bu yaşta maske yapmamın zararı varmı ?

    YanıtlaSil
  170. arzum hanım nereler desınız ya bızı unuttunuz

    YanıtlaSil
  171. ban 24 yaşın da ve saçım çok dokuluyor ne yapmalıyım sızce

    YanıtlaSil
  172. selam arzu hanım.bilgiler için teşekkürler.
    kantoron yağı için neler söyleyebilirsiniz??

    YanıtlaSil
  173. Salam 20 yasindayim sacim cok tokuluyor. Goz altimda morluklar ve sisler var. Tavsiye etdiyiniz Lavanta yasil cicekli ondan almaq istedim dediler ariqlamaq ucundu. Ariqlamaq istemirem. Arzum hamin ben ne yapmaliyim

    YanıtlaSil
  174. Bu maskeyi dün tv de duydum ve hemen uyguladım.Haftada 3 defa uygulanabileceği söylenmişti.Bugünde uyguladım fakat yüzümde kızarıklık oluştu.Üst üste yapmammı sebep oldu acaba? Dünden kalan maskeyi dolapta saklayarak uygulamıştım bumu neden oldu anlayamadım...Cildim hassastır.Egzamam var. Acaba bana uygun değilmi yaş maya maskesi ?

    Birde dikkatimi çekti hep bol su için önerisinde bulunmuşsunuz ben cidden az içen biriyim :) bu gün su tüketimini arttırıyorum :)

    Doğum lekelerimden kurtulmam için bana uygun başka maskeniz varmı acaba ? Lekeler için krem kullanıyorum ama yanı sıra maskede uygulamak istiyorum yüzümdeki kırışıklıklardan kurtulmak istiyorum :)

    YanıtlaSil
  175. 24 yaşındayım kollarımda ve bacaklarımda yılllardır geçmeyen küçük kırmızı silciler var çok rahatsız oluyorum sıfır kol falan giyinemiyorum lütfen bana yardımcı olurmusunuz

    YanıtlaSil
  176. Yaş maya maskesine bugün başladım cildimin rahatladığını hissettim.Devam edeceğim,teşekkürler .Ellerimin de güzelleşmesini istiyorum,onun içinde önerilerinizi bekliyorum.

    YanıtlaSil
  177. İYİ GÜNLER BEN 18 YAŞINDA BİR GENÇ KIZIM GÖĞSÜMDE ÇATLAKLAR VAR NE YAPABİLİRİM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM...

    YanıtlaSil
  178. Mrb Arzu hanım sorunumuz hiç bitmiyo kendimiz yapıyoruz sonra ugraş dur. neyse ben konuya girmek istiyorum 30 yaşındayım yaglı bir cilde sahibim ne yaptımsa olmadı 3 seyan bir peeling yaptırdım açılma oldu ama yaz ayı oldu için bıraktım yüzümde güneş lekeleri sivilce lekeri var siyah nokta artı beyaz ne oldunu bilmedim galiba ya bezeleri gibi ama tam degil. bu cildim geçmesi için neler yapmadım ama nafile şimdi ise bitkisel ürünler kullanmayı düşünüyorum umarım kesin çözüm olur .Birde size danışmak istiyorum peelinge devamı edeyim yoksa lazermi tercih edeyim bu konuda bana yardım ederseniz çok memnun olurum şimdiden tşkler kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  179. merhaba arzum hanım benim yüzümde bitmek bilmeyen sivilceler var çeşitli sivilce kremleri denedim,cilt temizleme ürünleri denedim ama birazcık olsun fayda etmedi hormon testlerim normal çıkıyor.7 yıl önce mecburiyetten dışarı çıkmıştım cildim güneşten fena yanmıştı.ondan sonra cildim giderek kötüleşti ve birdaha düzelmedi.şimdi sadece günlük olarak yaz kış güneş kremi kullanıyorum.ancak böyle cildimde kökü olan taş gibi ağrılı sivilcelerin çıkmasını engelleyebiliyorum.şimdi yüzeysel iltihaplı çok miktarda sivilce çıkıyor..vede bol miktarda siyah nokta....daha önce bal ve tarçın karışımını denemiştim ancak cildimi tahriş etmiş ve cildimi daha da kötüleştirmişti oyüzden bırakmıştım.acaba yaş maya maskesinin bana faydası olabilir mi?nasıl kurtulurum bu illetten.cildim çok kötü yardım edin lütfen...cilt doktorlarının hiç faydası yok ancak kendi ciltlerini güzelleştiriyorlar ve kendi uyguladıkları şeyleri asla söylemiyorlar...ancak cildi daha fazla kurutan ve tahriş eden akne jelleri veriyorlar....bugün yaş maya maskesini ve limonu denedim umarım iyi gelir..bana ekstradan tavsiye edebileceğiniz bir öneri varsa memnun olurum faydalı bilgileriniz için çok teşekkür ediyorum....

    YanıtlaSil
  180. Ölçünüz kaç acaba ??
    -quota-
    İYİ GÜNLER BEN 18 YAŞINDA BİR GENÇ KIZIM
    GÖĞSÜMDE ÇATLAKLAR VAR NE YAPABİLİRİM
    ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM...
    -/quota-

    YanıtlaSil
  181. merhaba bnm cildim gözenekli en çok ise minik minik yağ bezeleri var yüzümde bu bezeler için ne yapmam gerek minik çıktılar halindeler

    YanıtlaSil
  182. Arzu hanım merhabalar... bu siteye şimdi tesadüfen ulaştım... yaş maya maskesini ben de yeni keşfettim ama düzenli uygulamadım maalesef... ama şu anda benim için asıl önemli olan menopoz sürecinde olmam. 47 yaşındayım... doktorun verdiği ilaçlarla adet olabildim ama nereye kadar... suni östrojen yüklemesinin sakıncaları her yerde yazıyor. Menopoz dönemimi daha hafif geçirebilmek beslenme, egzersiz vb. konularda nasıl bir yol önerirsiniz. sevgiler...

    YanıtlaSil
  183. benim burnumda ve yanaklarımda gözenekler var. cildim sivilceli. 17 yaşındayım. hangi maskeleri uygulamalıyım? teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  184. ben 27 yaşındayım yüzümde sivilce ve kızarıklıklar var ne yapmam lazım

    YanıtlaSil
  185. arzum hnm nerelerdesınız ya bızlerı unuttunuz herhalde

    YanıtlaSil
  186. Arzu hn merhaba tesadüfen okudum yorumlarınızı bir soruda ben sormak istedim söylediğiniz maskeleri hemen hemen cogunu zaman zaman uyguluyoruz dogal ürünler oldugu için yan etkileri yoktur olsada giderilmesi sorun değil. Benim sormak istediğim sağ göz altımda mercimek kadar bir nokta leke var yoruldugumda yada uykusuz kaldıgımda daha belirgin ama bu bir leke zaman zaman olusmuyor sürekli var 2 yıl olmustur olusalı doktorlara yada güzellik uzamanlarına sordugumda yapılacak bişey olmadıgı hatta büyüttüğüm söylendi ama kapatıcı kullanıyorum mecburen takıntı haline geldi dısarıdan aman leke var gözünün altında gibi durmuyor ama tamamen makyajımı sildiğimde leke oldugu bariz belli yoksa kapatıcıyla falan hiç işim olmayacakta işte mecbur kalıyorum göz cevresi oldugu içinde oldukça hassasım aven in göz altı kremi dısında hiç bir ürünü göz cevreme kullanmıyorum. Sizin tavsiye edebileceginiz bişey varmı acaba?

    YanıtlaSil
  187. slm arkadaslar bende 29 yasindayim yorumalri okudum masaallah arzu hanim tek tek herkese cevab vermeye calismis :) bu dayanisma beni cok mutlu eddi.. bu arada bana soracak bir sey kalmamis benim sorunumda sorulmus aldim cevabimi tsk eddim herkese ALLAH tan sifa diliyorum ne olursa olsun arkadaslar kendinizi sevin ve halimize sukretmeliyiz sevgilerimlee...

    YanıtlaSil
  188. slm benim vücudum ve yüzüm aşırı dercede kurumaya başladı ve ayaklarım ellerim en kötüsü yüzümde kırışıklıklar çogalmaya başladı yüzüme maya maskesi uygulasam yaglanma saglarmı? el ayak ve vücut için ne yapmalıyım ?biraz uzun oldu ama çok kafaya takmaya başladım aynalaral ve kendimle barışmak istiyorum şimdiden çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  189. meraba ben bu maskeyi yapıyrum ama mayanın içine limon kattım sizce doğrumu bide benm sırtımda sivilceler çıkmaya başladı sınav sitresinden dolayı çok rahatsız oluyorum sizce ne yapmalıyım geçmesi için şimdiden teşekkürler...

    YanıtlaSil
  190. selam Arzu hanım koltuk altı kararması için bir tarifiniz varmı Suna Duman Kayanın tarifini uyguluyorum pek işe yaramıyor tarif şöyle 1 kaşık pirinç unu 2 kaşık yoğurt 1 kaşık sirke 20 dk bekletip limon suyu ardından pudra kullanıyorum ama malasef olmuyor sizin önerilerini bekliyorum siteniz çok güzel kolay gelsin teşekkürler

    YanıtlaSil
  191. Bu maske sivilceleri kurutur mu acaba??

    YanıtlaSil
  192. merhaba yüzümüzü nasıl temizlemeliyiz sadece su ilemi yoksa sabunla birliktemi temizledikten sonra nemlendirici sürmelimiyiz.günde kaçdefa temizlemeliyiz.ben sabunla birlikte günde 2 defa yıkayıp nemlendirici sürüyordum bu şekilde 3gün uyguladığımda ise yanaklarımda kızarıklık oluşuyor .kaşınıyor yanıyor ne yapmalıyım.32 yaşındayım.ne yapmalıyım.

    YanıtlaSil
  193. merhaba,ben maya maskesine 1tatlı kaşığıda limon suyu akıtıyorum ama bu maskeye yeni başaladım uygulamam doğrumudur acaba?burada cildim yağlı.civilce ve izlerimde var.Biran önce cevap yazarsınız cok sevinirim ,yardımcı olduğunuz için şimdiden çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  194. bu maya maskesini kaç günde bir uygulamalıyız?

    YanıtlaSil
  195. MERHABALAR MAYA MASKESİNİ SİTENİZDEN BUGÜN ÖĞRENDİM AMA MUTLAKA EVE GİDİNCE DENEYECEĞİM.

    YanıtlaSil
  196. yüzümde olan sivilceler gün geçtikçe canımı sıkmaya başlıyo sivilcelerimin geçmesi için ne yapmam gerekir .
    Ayriyetten sırtımdada hafiften sivilceler çıkmaya başkıyor.

    YanıtlaSil
  197. arzu hanım merhaba. benim tek sıkıntım sivilcelerimden kalma çukurlar. bunlar için önereceğiniz birşey varmı.

    YanıtlaSil
  198. büyük bir sabırla herkese tek tek cevap vermişsiniz özenerek bir blog hazırlamışsınız tebrik ederim.Benim merak ettiğim şey bu Hep bahsettiğiniz E vitamini kapsülünün yüzde tamamen tüy çıkarıyor olması.Nasıl bu kadar gözünüz kapalı öneriyorsunuz?

    YanıtlaSil
  199. meraba benim cildim çok kuru vücudumda çok kuru pul pul dökülmeler oluyo vücuduma lipo ürederm kullanıyorum yüzüm içinde yaş maya maskesini kullanmaya tereddüt ediyorum yağlı ciltlere daha uygun gözüküyo bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim

    YanıtlaSil

LÜTFEN YORUMLARINIZI BURAYA YAZINIZ, SİTEMİ ZİYARET ETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.