28 Şubat 2009 Cumartesi

SPİRULİNALI(YOSUN)VE AYVA JÖLESİ MASKESİ


Hücre yenileme özelliği olan, içeriğinde yüksek dozda vitaminler bulunan spirulina (yosun) organik olarak üretilmekte. Besin olarak tüketilen spirulinanın içeriğinde folik asit, Tyrosin, A vitamini, C vitamini, E vitamini(tokoferol) ve B 12, B6.... vb... değerli vitaminler antioksidan bulunmaktadır. Anti-Aging (yaşlanmayı geciktirici )özelliği vardır.Ben burada sadece bir kaç tanesine değindim. Daha detaylı bilgiye http://www.gaia.com.tr/ adresinden ulaşabilir ve güvenle satın alabilirsiniz.
Bir tatlı kaşığı spirulina (eğer tablet şeklindeyse toz haline getirin) 1 tatlı kaşığı ayva çekirdeği jölesi (yapılışını site içerisinde bulabilirsiniz) 1 tatlı kaşığı süzme yoğurt veya normal yoğurt, 1/2 yumurta akı hepsi karıştırılır ve krema haline getirilir. Göz çevresi açıkta kalacak şekilde yüz ve dekolte bölgesi dahil olmak üzere sürülür yaklaşık 40-45 dakika beklenir. Daha sonra yukarıya doğru masaj yaparak yıkanır.
Eğer cildiniz kuruysa ve kaz ayaklarınız varsa yumurta akı yerine sarını ve 1 çay kaşığı bal ilave edin . Maskeyi uygulamadan evvel gözeneklerinizi açmak ve temizlemek için 3 dakika kadar buhara durmayı ihmal etmeyin. Bu maske cildinizdeki ölü hücreleri temizleyecek, cildinizi canlandıracak,lekeleri yok edecek, siyah nokta ve sivilceleri tedavi edecek, besleyecek, cildinize doğal parlak bir görünüm verecektir. Cildinizdeki kırışıklıkları, sarkmaları düzenli uyguladığınız taktirde azaltmaya yardımcı olacaktır (doğal bir sıkılaştırıcıdır). Bu maskeyi hafta da bir kez uygulayabilirsiniz organik bir peeling'tir. Cildinizde siyah nokta ve sivilceler varsa 1 tatlı kaşığı bal ilave edin. Bebek teninde olmanız dileğiyle........

1 yorum:

  1. süper bir tarif denedim cildim yenilendi, Arzum hanım süper gerçekten teşekkürlerrrrrr

    YanıtlaSil

LÜTFEN YORUMLARINIZI BURAYA YAZINIZ, SİTEMİ ZİYARET ETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.