20 Şubat 2009 Cuma

YÜZ MASAJI


Her akşam cildinizi temizledikten sonra, cilt tipinize uygun krem veya bitkisel bir masaj yağıyla yüzünüze masaj yapın. Bu masajlar yüzünüzü dinlendirir, cildin kırışmasını önler ve yüzümüzdeki kaslar çalışacağı için yaşlanmayı geciktirir. Masaj yapmak cildi gelişi güzel ovmak değildir. Masajı yanlış yönde yaparsanız yarar sağlayacağı yerde zararlı olur. Bu yüzden bilinçli masaj yapmak gerekiyor. Masajı parmak uçlarınızla ve bastırmadan, bir kuşun kanadı hafifliğiyle yapmalısınız.

1. Parmaklarınızı kaşların üzerine, alnınızın ortasına koyun.Parmak uçlarınızla daireler çizerek, şakaklarınıza doğru gidin.

2. Parmaklarınızı saç dipleri hizasında, alnınızın ortasına koyun.Yavaş yavaş aşağıya inerek, burun kenarlarını sıvazlayın ve burnun bittiği yerden yanlara doğru gidin.

3. Parmaklarınızı göz altlarına, şakak kemiklerinizin hemen üzerine koyun. Burnunuza doğru kaydırıp, sonra kaşlarınızın altından şakaklara doğru giderek daireler çizin.

4. Parmaklarınızı çenenizin iki tarafına koyup yanaklara doğru çıkın. Sonra üst dudağınızın hizasına koyup , elmacık kemiklerine doğru çıkın.

5. Parmaklarınızı dudağınızın altına, çenenin hemen üzerine koyun.Yarım daire çizerek burnunuzun önüne gidin.

6. Parmaklarınızı boynunuzun başladığı yere, ortaya koyun. Çene altını yanlara doğru sıvazlayın. Sonra yine aynı yerden başlayıp aşağıya, boynun bitim yerine doğru sıvazlayın. Boynun bitim yerinden de göğüslere doğru masaj yaparak inin.

NOT:Bu masaj sinüzit rahatsızlığı olanlar için de şifadır. Bebek teninde olmanız dileğiyle........

1 yorum:

  1. evet okudum ama bişe anlıyamamadım yanlış bişe yaparsam zararı olur demişsiniz resimli anlatımlarınız yokmu olsa daha iyi olmaz mı ? tşkr ederim şimdiden vrdiğiniz bilgiler çok güzel ve işe yarıyor

    YanıtlaSil

LÜTFEN YORUMLARINIZI BURAYA YAZINIZ, SİTEMİ ZİYARET ETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.