22 Şubat 2009 Pazar

REİSHİ MANTAR ÇAYI









Ölümsüzlük mantarı olarak artık türkiyede'de üretilen bu mantarın yararları saymakla bitmiyor. Kırmızı reishi mantarı bağışıklık sistemini güçlendirerek sağlığınızı korumaya yardımcı olur, içeriğindeki aktif maddelerle birçok hastalığın tedavisinde destekleyici olarak kullanılır.
Dilimlenmiş ve kurutulmuş mantarlar kuru yerde saklanmalı; kesinlikle buzdolabına konulmamalıdır. Günlük kullanım dozu ve şekli ,günlük olarak 3-12 gr kurutulmuş mantardan hazırlanan çayın, sabah ve akşam, aç karnına (yemeklerden yarım saat önce) içilmesi önerilir. Bu çayı yetiştirenler ,çayın sabah ve akşam, aç karnına birer bardak olrak içilmesini öneriyorlar, ancak günlük dozu bir defada sabah içmek de aynı etkiyi sağlıyormuş, mide problemi olanlar veya tadı nedeni ile aç karnına içemeyenler yemekten sonra içebilir. Çay tercihan ılık olarak içilir.
Kırmızı reishi çayının hazırlanması şöyle yapılıyor;
Kaynatma ve içim esnasında çay kesinlikle metal ile temas etmemelidir. Günlük olarak tüketilecek miktardaki kuru mantar, 4 su bardağı su ile cam kapta kaynamaya bırakılır ve kaynama başladıktan sonra ateş kısılarak en az 30 dakika kaynatılır (kaynama ve buharlaşma sonucunda yaklaşık 2 bardak çay elde edilir). Cam kap direk aleve konulmamalıdır; altına alevi dağıtacak bir plaka yerleştirilebilir veya elektrikli ocak kullanılabilir. 2-3 günlük çay bir defada hazırlanıp buzdolabında saklanabilir.
Mantarın kendine has acılığı nedeniyle, çayın içiminde tatlandırma ihtiyacı duyulması halinde kesinlikle rafine şeker kullanılmamalı; bal, pekmez veya tabii şeker ile tatlandırılmalıdır.
Kırmızı Reishi mantarı ile birlikte C vitamini kullanımı, Kırmızı Reishi mantarında bulunan yararlı maddelerin vücut tarafından emilimini kolaylaştıracağından; çayın içildiği öğünlerde C vitamini bakımından zengin sebze ve meyve veya sularının tüketilmesi öneriliyor. Sağlıklı ve güzel olmanız dileğiyle....
NOT:Kırmızı reishi mantarının en büyük özelliği hücre yenileyici olması ve kanserli hastalarda kemoterapinin zararlarını azaltıcı özelliği taşımasıdır.

1 yorum:

  1. Bu çayı görünce dayanamadım yorum yazayım dedim. Arzum hanım emeklerinize sağlık çok başarılı bilgiler.Adım Ahmet, babam kanser hastasıydı bu çayla kurtuldu, ilk başlarda inanmamıştım ama insanın yapacak başka bir şeyi kalmadığında, mecbur kaldığında her seyi deniyor.Derdi veren Allah dermanıda veriyor yani.Sağlıklıyken dahi içilmesi gerekiyor ben buna inandım. Teşekkürler, saygılar efendim.

    YanıtlaSil

LÜTFEN YORUMLARINIZI BURAYA YAZINIZ, SİTEMİ ZİYARET ETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.