21 Şubat 2009 Cumartesi

YEŞİL ÇAY


Yeşil çay içindeki kateşinler sayesinde :Kanser riskini azaltır.Yeşil çay yemek borusu kanserini erkeklerde %57, kadınlarda %60 oranında önlemektedirYeşil çay düzenli içilmesi halinde
prostat kanseri riskini üçte iki azalmaktadır.
Yeşil çay deri kanserine yol açan ultroviyole ışınların zararından korur.
Tümörü küçültür. Antioksidandır.Yeşil çaydaki antioksidan E vitaminindekinden 20 kez daha kuvvetlidir.Kolestrolü düşürür. Tansiyonu ayarlar. Kan şekerini ayarlar. Bakterileri öldürürür.Grip virüsünü öldürür. Ağız kokusunu önlerYeşil çay içindeki C vitamini sayesinde :Stresi azaltır. Gribi önleyicidir.Yeşil çay içindeki kafein sayesinde :Performansı etkiler,yorgunluk ve uyku halini ortadan kaldırır.İdrar söktürücüdür.İdrar söktürücü özelliğinden dolayı zayıflama rejimlerinde kullanılıyor.Yeşil çay içindeki flavonoidler sayesinde : Kan damarlarını güçlendirir.Yeşil çay içindeki polisakkaridler sayesinde : Kan şekerini düşürür.Yeşil çay içindeki fluorid sayesinde : Diş çürümesini engeller.Yeşil çay içindeki E vitamini sayesinde : Antioksidan olarak rol oynar. Yaşlanmayı geciktirir.Yeşil çay içindeki EGCG (Epigallokateşin Gallat) adlı kimyasal madde sayesinde : Kanser hücrelerinin gelişmesini önlüyor.Akciğer, mide, bağırsak karaciğer ve deri kanserlerini önleyici etki yapıyor.Alzheimer'i önleyiciSigara kullanımının toksik etkisini azaltıyor.Yeşil çay içen hamile kadınlar sorunsuz bir doğum gerçekleştirebilirken, sakat çocuk dünyaya getirme riski de azalacak.Diş çürüklerine sebep olan bakterileri öldürerek çürükleri önler.İçeriğindeki kateşin maddesi nedeni ile kolesterolü düşürür.Antioksidan özellikleri vardır. Bu özelliği ile kansere ve kalp hastalıklarına karşı koruyucu olabilmektedir. İspanya’daki Murcia Üniversitesi ve İngiltere’deki Norwich Üniversitesi’nin ortaklaşa yürüttüğü araştırmalar, yeşil çayda bulunan ‘polipenol EGCG’ maddesinden üretilecek olan ilaçlarla, çeşitli kanser hastalıklarının tedavisinin gerçekleştirilebileceğini ortaya koymuştur. Zihinsel aktivitelerde yarar gösterdiği ileri sürülmektedir.

Kaynamakta olan 4 su bardağı suya, 2 yemek kaşığı yeşil çay atın. Kaynayan suyun altını kapatın demlenmeye bırakın. Yaklaşık 10 dakika demlenmesi yeterli olcaktır. Şekersiz olarak ve içine bir kaç damla limon damlatıp için. Şifa bulmanız ve sağlıklı olmanız dileğiyle.........
KAYNAK:vikipedi

2 yorum:

  1. Benim asla vazgeçemeyeceğim çaylardan bir tanesidir yeşil çay. Bir süre yurt dışında yaşadım işte o zaman yeşil çay içme alışkanlığını elde ettim. Türkiyede insanlar daha çok siyah çaya ağırlık veriyorlar. Ama zayıf kalmamın en büyük sırrının yeşil çay olduğunu bir bilseler......... :)))

    YanıtlaSil
  2. yesil çay hergün içildiginde cilt problemleri ortadan kalkarmi. soguk içilebilirmi

    YanıtlaSil

LÜTFEN YORUMLARINIZI BURAYA YAZINIZ, SİTEMİ ZİYARET ETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.