16 Şubat 2009 Pazartesi

MAYDONOZ MASKESİ


Cildiniz yağlıysa, siyah noktalardan ve sivilcelerden kurtulamıyorsanız, bu maskeyi uygulamalısınız. Bu maskeyi uygulayacaksanız yüzünüzde siyah noktalar ve sivilceler varsa öncelikle yapmanız gereken şey; bir tencereye yaklaşık 1 litre su doldurun ve içine 2 yemek kaşığı kekik atın, kapağını kapatın kaynasın. Tenceredeki su kaynadıktan sonra saçalarınızı iyice toplayın eğer uzunlarsa ve başınıza bir havlu örterek kaynamakta olan buhara durun. Siyah noktaları, cildinizi zedelemeden işaret parmaklarınıza bir parça peçete sararak da yapabilirsiniz sıkın. Cildinizdeki sivilceleri sıkmayın çünkü istenmeyen izlerin kalmasına sebep olacaktır. Sıkma işlemi bittikten sonra bir parça pamuğa gül suyu döküp yüzünüzü iyice silin. Sıra maskemizi yapmaya geldi.
Bunun için öncelikle 1/2 maydonoz, 1 çay kaşığı bal, 1 çay kaşığı nişasta, 1 çay kaşığı yoğurt ve 1 çay kaşığı limon suyu.
Maydonozları iyice yıkadıktan sonra mikserden geçirelim bir kaseye boşaltalım ve içine diğer malzemeleri de ilave edelim, karıştıralım. Bir fırça yardımıyla cildimize güzelce sürelim. En az 20 dakika cilt maskeyi emene kadar bekleyelim. Bir saate yakın da yüzünüzde tutabilirsiniz bunun bir zararı olmaz aksine faydası vardır.Bol suyla yukarıya doğru ovarak maskemizi temizleyelim. Maskeyi haftada 1 kez rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Bebek teninde olmanız dileğiyle......

4 yorum:

  1. O iltahaplı sivilceler var ya artık bu maske sayesinde yokkkkkkkkk. Arzum hanım uygulamaya başlamadan evvel işe yarar mı dedim kendi kendime ama bu kadar etkili sonuç alabileceğimi hiç düşünmemiştim. Süperrrrrrrrrr arzum hanım.

    YanıtlaSil
  2. merhabalar yararlı bilgiler için teşekkür ediyorum..bişey sorcam cevap verirseniz sevinirim..ben yaş maya maskesini bugün uyguladım yüzümdeki sivilce ve azda olsa siyah noktalar için inşaallah memnun kalırım..az öncede maydonoz maskesini okudum ve oda bana uygun bi maske.. bu ikisini, bir hafta birini bir hafta birini şeklinde yüzüme uygulayabilirmiyim yoksa birini seçmemimi önerirsiniz şimdiden teşekkürler..CEMRE RANA..

    YanıtlaSil
  3. bu maskeyi yüzümüzden temizledikten sonra tonik kullanmalimiyim?

    YanıtlaSil
  4. bu maskeyi haftada 3 kez uygulayabilirmiyim

    YanıtlaSil

LÜTFEN YORUMLARINIZI BURAYA YAZINIZ, SİTEMİ ZİYARET ETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.