16 Şubat 2009 Pazartesi

AYVA ÇEKİRDEĞİ MASKESİ

Üç tane ayvayı boylamasına ikiye keselim, bir kahve fincanının içene ayvanın çekirdeklerini çıkarıp koyalım. Kahve fincanını ağzına kadar su ile dolduralım. Bu şekilde çekirdeklerimizi 2-3 gün bekletelim. Bu süre içerisinde ayva çekirdekleri jölesini salacaktır. Temizlenmiş yüzünüze ve dekolte bölgesine bu jöleyi rahatlıkla sürebilirsiniz. Bu maske C vitamini yönünden zengindir. Cildinizdeki lekeler için harika bir maskedir ve cildinizi dirileştirir, sıkılaştırır. Bu jöleyi bir kavanozun içinde buzdalabında rahatlıkla saklayabilirsiniz. Sizlere önerim ayvanın çekirdeklerinden bolca elde edin, maskenizi tükettikçe aynı işlemi sakladığınız çekirdeklere de uygulayarak jölenizi taze taze kullanın. Bebek teninde olmanız dileğiyle......

152 yorum:

  1. bence denemelisiniz tam anlamıyla
    harika ,kozmetik ürünlerden alamadığınız sonuçları elde edebilirsinz, boyun bölgesindeki kırışıklıklarıda giderme özel. var...

    YanıtlaSil
  2. bu maskeyı denedim sürdükden sonra cilde 5 10 dakıka gerılme oluyor lekelerde gözle görülür azalma oluyor

    YanıtlaSil
  3. maskeyi deneyip beğendiğinize sevindim, hazır ayva mevsimindeyken sürekli uygulayın.aklımdayken ayvanın çekirdekleri kuru olarak saklamayı unutmayın, yazın ihtiyacınız olabilir. İhtiyaç duydukça ıslatırsınız.

    YanıtlaSil
  4. peki bu maskeyi uygulayınca kaç dakika kalacak ve yıkayacakmıyız.ayrıca hegün mü yapacağız

    YanıtlaSil
  5. Cildinizde 20 dakika kalması yeterlidir, yani kuruyuncaya kadar. Elbette yıkayacaksınız. Haftada bir veya iki sefer nasıl arzu ederseniz uygulayabilirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. anlaymadığım bi şey var. sadece lekelere mi iyi geliyor? yüzümüzde bulunan sivilcelere faydası yokmu?

      Sil
  6. size katılıyorumm bu maske çokkk iyi ve faydalıı kozmetiğee bitonn para harcamadann daha iyi birr oyll :DDDDD

    YanıtlaSil
  7. hergün uygularsak sorun olur mu? cevaplarınız için tşkler

    YanıtlaSil
  8. her gün de uygulayabilirsiniz fakat bu durumda oldukça ayva çekirdeği elde etmelisiniz.cildiniz kuruysa ve kırışıklık başlamışsa, içine bir tatlı kaşığı avokado ezmenizi tavsiye ediyorum.

    YanıtlaSil
  9. bnde denedm süper bi maske çok tşk.

    YanıtlaSil
  10. ben yeni başladım şimdilik bi yorumum yok 20 dakika sonra yıkamasam olurmu

    YanıtlaSil
  11. bende denedim bi ablanın tavsiyesiyle çok beğendim ona teşekkür ediyorum herkes denesin bence artık kozmetik ürünlere son hem ayva çekirdeği daha ekonomikkkkk

    YanıtlaSil
  12. slm ben arzu ist bende denedim ama akşam sürdüm sabah yıkadım harika olmuş cildim tavsiye edrim herkese

    YanıtlaSil
  13. ben denemedim denemek üzereyim görücez bakalım ne kadar doğru

    YanıtlaSil
  14. ben 5 gündr deniyorum daha bir faydasını görmedim sivilcelerim daha da arttı.

    YanıtlaSil
  15. evet bende denedim benimde sivilcelerim cogaldi demekki her cilde yaramiyor

    YanıtlaSil
  16. arkadaşlar sivilceli cilt problemli cilt demektir. sivilceli cilt maskelerini denemelisiniz. ayva çekirdeği jölesi sivilceyi çoğaltmaz.sizin tükettiğiniz gıdalar buna sebep olmuştur.baharatlı, kızartma,cola,cips,çekirdek,her türlü yağ oranı yüksek besinler.........vs. sivilceye sebep olabileceği gibi, cildinizi temizlemeden hangi maskeyi uygularsanız uygulayın istediğiniz sonucu alamazsınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana alerji gibi bişey yaptı cok fena sivilce fiskirdi adeta yüzümden

      Sil
  17. HERGÜN TAZELEMEMİZ GEREKİYORMU BİDE SOĞUK SUYLA MI YIKAYACAZ YOKSA ILIK SUYLA MI YIKAYACAZ?

    YanıtlaSil
  18. jöleyi buzdolabında uzun süre saklayabilirsiniz. Bittikçe yenisini hazırlarsınız. Yüzünüzü soğuk suyla yıkamak gözenekleri sıkıştırır, kan dolaşımını hızlandırır, cilde canlılık verir. Sıcak suyla yıkamanın ardından soğuk suyla yıkamak şok etkisi yapar ve daha etkilir. İsterseniz ılık suylada durlayabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  19. ben yeni başladım gerilme oluyor ama sanki lekeler az bişy kayboluyo gibi geldi :)

    YanıtlaSil
  20. ne kadar sık uygularsanız o kadar faydasını görürsünüz

    YanıtlaSil
  21. ben yeni denedim henüz bir fark göremedim ama annemin arkadasi 1 yildir kullaniyomus ve cilt kirisiklari kaybolmus

    YanıtlaSil
  22. arkadaşlar bu maske zamanla kendini gösterecektir, lütfen hangi maske olursa olsun biraz sabırlı olalım.Ayrıca cilt tipinize uygun maske uygulamalı ve en önemlisi cildinizi temizlemeden asla maske uygulamamalısınız. Yaş maya maskesinin ardından ayva çekirdeği maskesi çok etkilidir, benden size bir tiyo :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yas mayayi nasil uyguluyosun yazarmisin lutfen

      Sil
  23. selam bende ayva çekirdeklerini gül suyu ile kaynatıb soğuduktan sonra yüze sürülmesi gerekir diye duymuştum bu doğru olabilirmi

    YanıtlaSil
  24. nasıl temizlenecek bu şekerim

    YanıtlaSil
  25. sizin mesleğiniz nedir

    YanıtlaSil
  26. Kaynatma işlemini ayva çekirdekleri için ilk defa duydum. Deneyebilirsiniz, bu size kalmış. Ben çocuk gelişim mezunuyum, bitki uzmanı değilim. Cilt bakımı ve güzellikle emin olmadığım hiç bir şeyi yazmıyorum. Bazı bitkiler ciltte alerji yapabilir veya farklı tepkiler yapabilir. Bu durum tükettiğimiz besinlerlede alakalı. Bu maskeyi ılık suyla yıkayarak temizleyebilirsiniz. Yüzünüzde uzun sürede tutabilirsiniz fakat çalışan bayansanız tabiki zamanınız kısıtlı olacaktır. Her kadın güzeldir ve kendisine özel bir zaman mutlaka ayırmalıdır.

    YanıtlaSil
  27. şimdi ben yaklaşık 5 gündür bekletiyorum ayva çekirdeğini aldığım duyumlara göre yüzümüze sürdükten sonra soda suyu ile durlayıp sonra su ile yıkayın diyorlar sizce doğrumu?

    YanıtlaSil
  28. arkadaşımın cildindeki değişikliği farketmemle bu maskeyi denemeye karar verdim,bu arada 30lu yaşlarda ciltteki gözle görülür değişiklikler mucize sayılır.benim anlamadığım şey 5 günmü? 1 günmü?bekleticeğiz.

    YanıtlaSil
  29. en 26 yaşındayım yavaş yavaş gözaltı çizgileri görünmeye başladı.birçok kozmetik ürün gözaltına uygulanmaz peki bu maske gözaltınada uygulansa olabilirmi

    YanıtlaSil
  30. ben daha kullanmadım amayabtım 2 3 gün bkletim uyguluycm dediğiniz gibi o kadar krem kullandım geçmedi asllında ben 13 yaşındayım ergenlik sivilceleri ama yinede olmalarını istemiorum inşallah bu işe yarar teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  31. 5 güne gerek yok, çekirdeklerin üzerine su ekledikten 3 saat kadar sonra jölelenmeye başlıyor. Bu çekirdek doğal olduğu için göz altına sürmekte bir sakınca yok. Cildinizi gerer biraz ama bu durum cilt jöleyi emene kadardır, sonra bol suyla yıkayabilirsiniz. Maden suyunu buz torbasına boşaltıp dondurun maskeden sonra veya ihtiyaç hissettiğinizde de uygulayabilirsiniz. Dilerseniz sodanın içine jöleden yada diğer meyve sularından ilave edebilirsiniz. Donmuş buz torbalarından buz parçalarını çıkartıp yüz ve dekolte bölgenize sürebilirsiniz. Daha öncede dediğim gibi bu jöle tek başına sivilceleri tedavi etmez ergenliğin gerektirdiği kadar cildinizde sivilce olacaktır, sivilcelerle başa çıkabilmenin yolu öncelikle karaciğerinize dokunabilecek gıdalardan uzak durmaktır. Kızartma, cola, kuru yemiş, yağlı yiyecekler vs.............. yendiği taktirde sivilceleriniz azacaktır. Cildinizi temiz tutmak birinci göreviniz olmalı ayrıca cildinize bebek pudrası,kil ve yoğurt karışımını sürer, kuruktan sonra ovarak çıkartır ve bunu haftada en az iki sefer uygularsanız, sivilcelerinizin kurumaya başladığını göreceksiniz. Maskeden hemen sonra bir kaç damla limon suyu sürünüz bu cildinizi yakacaktır ama dezenfektan için gereklidir. Bol bol su tüketiniz, arabanın nasıl benzine ihtiyacı varsa sizinde suya ve temiz bol oksijene ihtiyanız var. Spor yapmayı hayatınızdan çıkarmamalısınız. Hiç bir şey yapamıyorsanız sabah kalkar kalkmaz gerinme hareketlerini mutlaka yapmalı oksijenin vücunda hareketini sağlamalısınız. On dakikalığına da olsa meditasyon yapmayı öğrenmeli ve diyaframdan nefes alabilmelisiniz. Sol elinizi göğsünüze, sağ elinizi karnınıza koyunuz. Nefes aldığınızda sol eliniz inip kalkıyorsa sadece ciğerlerinizden nefes alıyorsunuz demektir. Nefes aldığınızda sağ eliniz inip kalkıyorsa işte o zaman karın boşluğunda nefes alıyorsunuz ve doğrusunu yapıyorsunuz demektir. Cilt sağlığınız için karın bölgesinden nefes alınız, bu hayatta öğrenmeniz gereken en önemli harekettir. Ne gariptir ki her birey doğduğu andan itibaren 2-3 yaşalarına kadar doğal olarak karın bölgesinden nefes alır. Fakat zamanla yanlış olan sadece göğüs bölgesinden nefes almak öğrenilir. Nefesinizi sadece göğüs bölgenizden almaya başladığınızda bütün kötü alışkanlıkları kendinize mıknatıs gibi çekmeye başlarsınız. En basiti sigara içen insanların tamamı sadece göğüs bölgesinden nefes alanlardır. Sigaradan dolayı rahatsızlandığınızda hastanedeki ilk gittiğiniz bölümün adı da göğüstür ne yazık ki ve bu bir tesadüf değildir. Sigarayı bırakmak isteyen arkadaşlarım yapmanız gereken tek şey karın bölgesinden nefes alıp vermeyi öğrenmelisiniz, yani doğal olana özünüze dönmelisiniz. Hepinizi seviyorum sevgiyle kalın :)................

    YanıtlaSil
  32. BEN ŞUNU SORACAĞIM.BEN CİLDİME UYGULADIM AMA 2 GÜN UYGULADIKTAN SONRA ALLERJİ OLDUM.NE YAPMALIYIM?

    YanıtlaSil
  33. ayvanın alerji yaptığını ilk defa sizden duydum, sanırım cildiniz çok hassas veya maske değilde yediğiniz bir şey de dokunmuş olabilir. Aradan zaman geçsin tekrar uygulayın maskeyi yine aynı sonucu verirse demek ki ayvaya karşı alerjiniz var demektir, yapacağınız tek şey bu maskeyi yapmamaktır :)

    YanıtlaSil
  34. avokada ezmasi yerine yağını koysak olrmu.ezmesini bulamayabiliriz.tv de bi uzman göz cevresi ,icin kırışıklıkları ütü bibi acar demiştı ordan duydum göz cevresi kırışıklıkları içinde uygunmu.

    YanıtlaSil
  35. ben göz cevresi kırışıklıkları ve torbalarından şıkaytciyim bunun için bı tavsiyeniz varmı acaba tşk ederim cvp zı bekliyorm..

    YanıtlaSil
  36. Fatoş hanım marketten aldığınız avokado diyelimki olgunlaşmamış ve sert, işte o zaman avokadonuzu gazete kağıdında en az iki gün bekletin, yumuşadığını göreceksiniz. Sonra avokadonuzun kabuğunu soyup avokadonuzdan istediğiniz kadar alıp ezebilirsiniz. Yani öyle ezme falan bulamazsınız, kendiniz hazırlayacaksınız. Ayrıca avokadonun kendisi dururken yağını ne yapacaksınız. En güzel şey doğal olan değilmidir, saygılarımla.

    YanıtlaSil
  37. Yüz yogası uygulayabilirsiniz. Kırışıklıkların ana nedeni elastikiyetini kaybetmiş kaslardır. Avokadonun içini çıkartıp ezip içine bir çay kaşığı bal ilave edip rahatlıkla göz çevresine sürebilirsiniz. Yoğurt ve bal karışımı da olur. Bu maskeler en az yarım saat beklesin. Maskeden sonra susam ve badem yağı karışımı sürülebilir. Eczaneden alacağınız E ve B vitaminlerini şırınga yardımıyla ampülden boşalttıktan sonra göz kırışıklıklarına rahatlıkla sürebilirsiniz. Ne kadar az su içerseniz o kadar erken kırışırsınız, sonuçta ütülesek açılmaz :)

    YanıtlaSil
  38. mrb avokodanın sadece icinimi kulanabiliriz yoksa kendiside aynı etkiyi sağlarmı.cekrdeğinin faydaları nelerdir kendisinin faydaları nerlerdir.tşk ederim

    YanıtlaSil
  39. Avokadonun kabuğunu soyup çekirdeğini atacaksınız. Çekirdeği hakkında bir bilgiye sahip değilim. Sarı olan kısmı kullanılacak sadece.

    YanıtlaSil
  40. ben.ayva.çekirdyi.dövüleck.diye.duymuştum.ve.dövmuştum.sonra.suya.ısladım.faydası.olurmu.yoksa.sorun.olurmu

    YanıtlaSil
  41. Ayva çekirdeklerini tüm ıslatırsanız, suya doyduğu vakit çekirdek çatlayacak ve jölesini salacaktır. Bence dövülmesine gerek yok ama yine de siz bilirsiniz. İki farklı yöntemi deneyin isterseniz hangisi daha iyi olacak :)

    YanıtlaSil
  42. soda.ile.nasıl.yüz.yıkanır.peki?

    YanıtlaSil
  43. Bir şişe sodayı buzdolabı torbalarının içine dökün ve ağzını sıkıca kapatarak buzlukta dondurun. Buzdolabı torbası büyük marketlerde satılmaktadır. Her kullanım için bir parçasını koparın ve yüzünüzde gezdirin. Cildin sıkılaşmasına yardım edecektir.

    YanıtlaSil
  44. bende kullandım yıkadıktan hemen sonra bebekimsi bir cild oluyor.ama daha çok göz çevremde etkili olmasını istiyorum olmuyor sebeb ne olabilir.

    YanıtlaSil
  45. Göz çevresine yüz yogası ile destek vermelisiniz, ayrıca bal sürmeniz çok faydalı olacaktır.

    YanıtlaSil
  46. ayva çekirdegi alerji yapıyor.uyguladıktan sonra yüzüm kırmızı noktalarla doldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benımde ayı sekilde berbat oldu cıldım kırmızı lekeler çıktı kasıntı oldu dışarı çıkamıyoruum

      Sil
  47. ben bu karışımı su yerine gül suyu ile yapıyorum.böylece sivilcelerede faydası oluyor.kırışıklıklarada.

    YanıtlaSil
  48. adsız derki arkadaşlar benim yüzümde cok kırışıklık vardı ayva çekirdegi jolesi sürdüm inanın kırışıklar düzeldi göz altlarınada sürün sakıncası yok
    ben sabaha kadar bırakmıyorum 20 dakika sonra yıkıyorum

    YanıtlaSil
  49. Bazı cilt tipleri hassas olabilir, dokunabilir, kişi kendinde test ettiği şey dokunduğunda tekrar uygulamamalı. Yani kırmızı noktalar oluşuyorsa bu maskenin yaptığından eminseniz tekrar yapmayınız.

    YanıtlaSil
  50. yaz ayları geliyo ve ayva çekirdeği bulmakta güçlük çekebilirim. başka önerebileceğiniz cilde yararlı olan bişey warmı ? bilgilendirirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
  51. Site içerisinde cilt tipinize uygun maskelri rahatlıkla bulabilirsiniz. Ayrıca henüz ayva bitmedi size önerim ayva çekirdeklerini çıkartıp buzdolabında saklayabilirsiniz. Kullanacağınız zaman sulandırıp jöle kıvamına getirirsiniz.

    YanıtlaSil
  52. jöleyi kullanırken aynı gün içinde sabun ve nemlendiricide kullanabilirmiyiz

    YanıtlaSil
  53. Elbette sabun ardından nemlendirici kullanmak gerekir. En doğal nemlendiricilerin başında limon suyu gelmektedir. Susam yağı, badem yağı, kayısı yağı......vs. devam etmektedir.

    YanıtlaSil
  54. Zeytinyağlı kırlangıç marka sabun büyük marketlerde satılmaktadır. Sıvı veya katı halde bulabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  55. Ayva çekirdeği ile beraber hormonsuz emin olduğunuz elmanın çekirdeklerini de beraber kullanabilirsiniz. Elma ve ayva çekirdeği karışımı jölenin harika etkisini göreceksiniz, benden söylemesi :))

    YanıtlaSil
  56. 4 tane ayva çekirdeğini yarım çay bardağı suya koydum neredeyse 2 hafta olacak ama hala jöle haline gelmediği için kullanamıyorum :( ??

    YanıtlaSil
  57. Dört tane ayva çekirdeği iki haftadır suyun içerisinde olmasına rağmen jölelenmemesi imkansız. Sizin jöleden anladığınız katı bir hale gelmesiyse eğer öyle olmayacak. Çekirdeklerin çatlayıp biraz yapışkansı bir sıvı salmaları, koyduğunuz suyu hafif jölemsi bir hale getirmesi gerekiyor. Yani sulu bir kıvam ama duru sudan farklı olacak. Ayrıca bu çekirdekleri buz dolabından ağzı kapalı olarak bekletmelisiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bir ayvann çekirdegini yarm çay bardagndan daha az suya koydum ertesi gün jôle kıvamnda oldu öle az su koyun hem musluktan koydum ılık faln degildi

      Sil
  58. daha önce denemiştim ama devam etmedim bunları duyduktan sonra kesınlikle devam

    YanıtlaSil
  59. evet bende kullandım.çok faydasını gördüm tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  60. her gün bir keremi yoksa gun içinde sabah aksam olabılır mı bu joleyi sürmek

    YanıtlaSil
  61. ben yeni deneyeceğim inşallah bi faydası olur haftaya yine yorum yazarım bakalım ne olacak

    YanıtlaSil
  62. arkadaşlar ben bu arışımı uzun zamandır biliyordum. bir tv programında cilt doktoru önermişti. bi sakıncasını görmedin denemekte yarar var

    YanıtlaSil
  63. ben yeni deneyeceğim ne kadar sürede fark eder merak ediyorum göz altınada sürebilirmiyim

    YanıtlaSil
  64. okuduguma gore herkes bırakın bekletın yazmıs ama dogru olan su dıye bılıyorum cekırdeklerı cezveye koyup ustune goz kararı su ekleyıp kaynatmak.sonra sabaha kadar cezvede sogutmak ve cılde sabah aksam jel nemlendırıcı gıbı surmek.egerkı cıldınıze ıyı gelıyor fakat hafıf kızarıklık kasıntı yapıyorsa papatya cayını buz kalıplarında dondurup yuzunuze surebılırsınız yatıstırıcı etkısı vardır.ve bır onerı daha eger sıyah noktalarınızdan sıkayetcıysenız toz bebe pudrasını ve gul suyunu karıstırıp macun halıne getırerek sadece!sıyah noktalarınız oldugu kısma surmek.bebe pudrası sıyah noktaları komedonlarından cıkarır gul suyuda temızlıgını yapar

    YanıtlaSil
  65. BEN CEKİRDEGİ 3 GÜNDÜR BEKLETİYORUM AMA DOLAPTA DEGİL KULLANA BİLİRMİYİM.

    YanıtlaSil
  66. hemen hemen 1 haftadır kullanıyorum.pek bir fark yaratmadı ama devam edeceğim.inşallah faydasını görürüm

    YanıtlaSil
  67. ben az once denedim. simdi yuzumde yavas yavas gerilmeye basladı. Umarım bi faydasını görürüm :)

    YanıtlaSil
  68. ben iki kez denedim yüzümde aknelerin bıraktıgı izler azalmaya başladı ve sivilcekerimde kurumaya başladı sonuctan gayet memnunum

    YanıtlaSil
  69. bende kullanıyorum çok yararını gördüm

    YanıtlaSil
  70. merhaba ayva çekirdeğini bende uyguluyorum ablam ile gerçekten çok şahane:D yalnız birkaç sorum olacaktı: bu yapılan maskeyi bir kere kullanıp atıyor muyuz yoksa bitene kadar uygulayabilir miyiz?? nerde muhafaza etmemiz daha uygun olur?? birde ne sıklıkla yapsak iyi olur? hergun yapmanın zararı var mıdır??

    YanıtlaSil
  71. mrb ya ayva jelini bende kullandım ama yüzümde beyaz güneş lekeleri gibi mantarlar çıktı :(( çok mutsuzum iki gündür aynaya bakamıyorum buneden olmuştur sizce jeli yüzümde bi gün beklettim ondan olabilirmi:((

    YanıtlaSil
  72. ayva çeirdeğini teyzem kullanmıştı hem teninin rengi acılmış hem de yüzündeki güneş lekeleri kaybolmuştu bikaç kullanımlıkta..bende hemen yaptım gercekten böyle bi mucize yok..yıkadıktan sonra yüzünüzü kurulamayın cildinize gül suyu tamponu yapın pırıl pırıl oluyor..

    YanıtlaSil
  73. mrb bu ayva çekirdeğini maskesini göz çevresinede sürebiliyormuyuz yada göz altı şişlikleri için bi maske önerebilirmisiniz bilindiği gibi kozmetikler çok palı =(((

    YanıtlaSil
  74. ya ben ayva çekirdeği jolesini yaptım ve cildimdeki siyah noktalar iyice görüküyo yani açığa çıktı belli oluyo bunun sebebi ney acaba cevap verirseniz sevinirim acil cevap teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende ilk kullandığım zaman gözenekler iyice açılmıştı önce karbonatli olan maskeyi yaptım sonra ayva cekirdeginin maskesini düzenli bir hafta yaptım fazlası ile faydası oldu

      Sil
    2. Bende ilk kullandığım zaman gözenekler iyice açılmıştı önce karbonatli olan maskeyi yaptım sonra ayva cekirdeginin maskesini düzenli bir hafta yaptım fazlası ile faydası oldu

      Sil
  75. merhaba ayva çekirdegını bende duydum çok güzel oluyomuş bende deneyecegım hazırladıgımz karişimi yanı bır bardak dolusu karışımı bır kaç gün için kullanabılırmıyız yoksa tek sefer için mi kullanmalıyız

    YanıtlaSil
  76. Bende duymustum ayvacekirdegin maskesini. Hatta babaaannem bile uyguluyor :D Nerdeyse hergun beraber ayva yiyip maskemizi uyguluyoruz

    YanıtlaSil
  77. ya gözaltı morluklarınada bişeyler söylerseniz mutlu olurum

    YanıtlaSil
  78. ben ayva çekirdeği jolesini yüzüme sürdüm ama benim yüzümü fazla germiyo neden acaba

    YanıtlaSil
  79. merhaba, ben de denemeye başladım, henüz bir sonuç alamadım ama sabırlı olmak lazım. Bu arada sivilcelerle başı dertte olnlar için tavsiyem "kayısı yağı" kullanın. kesinlikle çok etkili.akşamları kayısı yağını temiz cildinize masaj yaparak uygulayın, sivilce yoğunluğuna göre bekletebilirsiniz. kayısı yağı cildi yağdan arındırır ve tazelik verir. Mutlaka deneyin, faydasını göreceksiniz.

    YanıtlaSil
  80. bu yapılan maskeyi bir kere kullanıp atıyor muyuz yoksa bitene kadar uygulayabilir miyiz?? nerde muhafaza etmemiz daha uygun olur?? birde ne sıklıkla yapsak iyi olur? hergun yapmanın zararı var mıdır??

    YanıtlaSil
  81. ayva çekirdeği maskesini gül suyuyla yaptım daha kullanmadım acaba gül suyuyla yapmanın sakıncası varmı

    YanıtlaSil
  82. denedim yüzümdeki lekeler hafifledi ama kızarıklık yaptı

    YanıtlaSil
  83. Ben de yaklaşık 20 gündür filan kullanıyorum ama her gün yapamıyorum haftada 3-4 kez.Lekeleri azalttığı gözle görülüyor ama kırışıklık konusunu pek bilemiyorum.Kullanmaya devam edeceğim çünkü leke karşıtı kremlerden daha etkili

    YanıtlaSil
  84. Her yaz yüzümde güneş lekeleri oluyor güzellik merkezleri dünyanın parasını istiyorlar .BU sene teyzemin ısrarıyla ayva cekirdeğini denedim ve devam ediyorum .Sonuç mükkemel .yaklaşık iki aydır kulanıyorum . güzelik salonlarına gitsenizde üç aydan önce sonuç alamasınız verdiğiniz paralarda cabası . bu salonlara gitmiş biri olarak söylüyorum .KISAÇASI SABIRLI OLUN YAPTINIZ NE OLURSAOLSUN BAŞARIYI GÖREÇEKSİNİZ

    YanıtlaSil
  85. bu maskaeine kadar sıklıkla yapçaz bilgi vermemşiniz bilgi verin lütfennnnn teşk

    YanıtlaSil
  86. Ben ayva cekirdeklerini suya birakali iki gun oldu, bayagi jole kivamini almis, birazdan deneyecegim. Eger faydasini gorursem sizlerle paylasacagim...

    YanıtlaSil
  87. goz kapagında ve goz altında da kulanabılır mıyız ayrıca hergun sabaha kadaar kalırsa sorun olur mu

    YanıtlaSil
  88. ben hep gece yatmadan önce sürüyorum sabahda yüzümü yıkıyorum hiç bi sorun yokk

    YanıtlaSil
  89. goz altı ve ustune kullanabılıyor muyuz

    YanıtlaSil
  90. göz çevresine de sürüne bilinir mi ?

    YanıtlaSil
  91. ayva çekirdeği bende cezvede biraz su ekleyerek kaynattım ve 4-5 gün cezvede beklettim dün akşam yüzüme pamukla sürdüm 10 15 dkka beklettim ve yıkadım nekadar sıklıkla yapabilirim gül suyuyla nasıl oluyor daha iyimi sonuç alıyor acaba bu jeli uzun süre bekletmemin bi zararı olurmu acaba

    YanıtlaSil
  92. bende 2 gündür kullanıyorum cildim bebek cildi yumaşaklığımda yaşımda 50 çok memnunum tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  93. limonu o ayva çekirdeği jolesini temzledkten sonra mı damlatcaz ???

    YanıtlaSil
  94. MUSTAFA HOCA19 Mart 2012 20:22

    bir erkek olarak daha öncedende bildiğim ve kullandığım bir metod ancak sizden farklı olarak cildimde değilde omuzlarımda oluşan sivilce lekeleri için kullanıyorumm cidden muhteşem bişey ARZU hanım a çok teşekkür ediyorumm HİÇ TEREDDÜT ETMEDEN KULLANABİLİRSİNİZ ÇÖZÜM GARANTİ :)

    YanıtlaSil
  95. çözüm garanti diye bir şey yok çünkü herkezde farklı sonuç yaratabiliyor. ben sürdükten sonra sivilcelerim arttı mesela.

    YanıtlaSil
  96. benim sivilcelerim iz kaldı onlarada faydası olurmu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok arkadasım olmuyo ben tam 3 aydır her gun kullanıyorum hıc bısey oldugu yok bosver ugrasma bıle yanı sınırı bozuluo ınsanın

      Sil
  97. bende kullanmak ıstiyorum bakalım faydası olacak mı? ve ayrıca çekirdek aktarda satılır mı bilen varmı malum mevsim ayva değil

    YanıtlaSil
  98. denedim gayet iyiii:)

    YanıtlaSil
  99. bende deneyeceğim bakalım annemin bahçesinden taze ayva topladım.

    YanıtlaSil
  100. göz altı çökmesine ne iyi gelir arzu hanım

    YanıtlaSil
  101. ben yıllardır kullanıyorum yaşımı 10 yaş daha genç gösteriyorum ben yarım çay bardağı suya bir ayvanın çekirdeklerini koyuyor iki gün sonra her gün 20 şer dakika kullanıyor suyla duruluyor nemlendirici sürüyorum bu kadar basit

    YanıtlaSil
  102. yüzdeki kıllar içi çözüm varmı lütfen cevabınızı bekliyorum

    YanıtlaSil
  103. selam.oldukça başarılı.cildiniz geriliyor.kırışık giderici.bu ayva cekirdeği.tavsiyem.

    YanıtlaSil
  104. selam yüzdeki kıllarınız içinde.veya tüm bölge için.hamam otu yağı dır tavsiyem.10 yada 20 tl olacak aktarlarda.başladğınız günden hergece 6 gün ve bidaha ki ayda 6 gün olmak üzere:)

    YanıtlaSil
  105. Ayva çekirdeği number one ama sarımsak sürmenizide tavsiye ederim yüzdeki hücreleri canlandırıyo süper oluyo heryerde kokuyonuz sarımsakla yüzüm daha güzel ben kullanıyorum mutluyum :)))

    YanıtlaSil
  106. arkadaslar kusura bakmayın ama ben tam 3 aydır hergun uygulyorum bi b*k oldugu fılan yok yas maya kullanın daha iyi bundan

    YanıtlaSil
  107. hiç boşuna denemeyin çok boşbeleş bişey dir valla hiç sonuç alamadılar bn yaptm çk güzl oldu ama bi arkadaş yaptı berbat oldu:) HERALDE BEN ÇOK GÜZEL OLDUĞUM İÇİNDİR

    YanıtlaSil
  108. göbek sıkılaştırmaya da yardımcı olur mu? bu losyon.

    YanıtlaSil
  109. Selam,kalçada ki çatlak lekelerini yok ediyor mu ? cevap lütfen

    YanıtlaSil
  110. Arkadaşlar ayva çekirdeklerini kaynatmayın içeriğini kaynatarak tamamen değiştirirsiniz. İçme suyuna ekleyeceksiniz çekirdekleri. yukarıda bütün bilgileri girdim.fayda göremediğini yazanlar var. öncelikle temizlenmiş bir cilde uygulamalısınız. serbest radikaller porlarınızı yani (gözeneklerinizi) tıkadıktan sonra ve siz bu kiri arıtmayıp bu kürü uyguladığınız taktirde hiç bir sonuç alamazsınız.isterseniz dünyanın en pahalı ürününü kullanın hijyen yoksa fayda da yoktur. Peeling ardından uygulamak en doğrusudur. Melis hanım çatlakları maalesef geçirmez...............

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya ben maskeyi yaptım yüzüme sürüyorum ama maske 3 haftadır odamda bekliyo içindeki hücreler falan ölürmü yani yeni maske yapayımmı onu süreyümmü hala sakınca varmı

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  111. buzlukta beklettiğiniz sodayı kuperozlu bölgeye yani kılcal damar çatlaması olan bölgeye uygulamayın, kuperozların daha da artmasına sebep olacaktır...........

    YanıtlaSil
  112. göbek sıkılaştırmaya yardımcı olmaz maalesef. göbek yağlarında kurtulmak için kaslarınızı sıkılaştırmalısınız bol protein tüketin ve karbonhidrattan uzak durun ve tabiki olmazsa olmaz spor yapın. en basit sporun yürüyüş olduğunu unutmayın tabiki tempolu ve her gün düzenli olmak kaydıyla............

    YanıtlaSil
  113. süper denedim herkese tavsiye ederim..... Arzum hanım kivi ile karıştırılabilir mi yada çiçekle..........

    YanıtlaSil
  114. Arzum hanım yazılanları okudum sabrınıza şaştım.... Sevgiler...

    YanıtlaSil
  115. annemle yaptık şimdi mucizevi bişey bu yüzüme ve boynuma sürdüm ,hiç yoktan cildimize kimyasal ve ağır metal almıyoruz

    YanıtlaSil
  116. Ben yeni başladım sonucu sabırsızlıkla bekliyorum. 2 aylık bebegim var yüzünde hafif kızarıklıkta dogum lekesi var.sursem

    YanıtlaSil
  117. Dogum lekesi var. Dirsek geçer mı acaba.?

    YanıtlaSil
  118. Ben yeni başladım sonucu sabırsızlıkla bekliyorum. 2 aylık bebegim var yüzünde hafif kızarıklıkta dogum lekesi var.sursem

    YanıtlaSil
  119. Ya ben sürerken metal kaşık soktum içine öyle sürdüm bi zararı olurmu?

    YanıtlaSil
  120. benim cildim yağlı bu yağlı ciltlere iyi geliyor mu acaba?

    YanıtlaSil
  121. Bende seneler önce duyup kullanmistim.
    Gecen annem ayva alinca, tekrar aklima geldi.
    Hemen hazirladim tabiki jöleyi :)
    Paylasimlarinizin hepsini okudum, tesekkürler hepinize

    Ben dudak ve göz alti kirisikligi icin kullanicam.

    YanıtlaSil
  122. bende kuru ayva cekirdekleri var bunlardanda jel olurmu ve nasil yapmam lazim kuru cekirdekde

    YanıtlaSil
  123. Bende kullanmaya basladim cildim mukemmel oldu sivilceleri falan cogaltmiyor gayet dogal :))

    YanıtlaSil
  124. Meraba arkadaşlar ben eczacıyım ve farmakognozi dersinde profumuz söylemişti uygulayayıp memnun kalmıstım üstelik bu jeli pasta yapınca jöle yerinede rahatlıkla kullanabilirsiniz..

    YanıtlaSil
  125. peki ayva maskesini yaptım jöle kıvamına geldi 3 hatadır o damda ekliyo onu sürsem birşey olur mu

    YanıtlaSil
  126. Iki gundur bekliyo.hala su gbi:(

    YanıtlaSil
  127. Bir hafta oldu kullanyorum sonuç süper bence herkse tavsye ederim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Akşam sürüp sabah yıkamak zararlmı

      Sil
  128. Arzu hanim,ben sirkeyle temizliyordum cildimi,ayva cekirdegi jolesiyle birlikte sirkeye devam etsem sakincasi olur mu sizce bir bilginiz var mi

    YanıtlaSil
  129. jel istedigimiz kivama geldikten sonra cekirdekleri cikarmamiza gerek var mi acaba?

    YanıtlaSil
  130. Ben yeni kullanmaya başladım. Ama içine bir çay kaşığı bal koydum biryerden duymuştum acaba etkisini azaltırmi ? Güneş lekeleri için kullanıyorum.

    YanıtlaSil
  131. Yüzünü yikamasanda olurum

    YanıtlaSil
  132. Merhabalar benim sorum biraz konu dışında ama belki yardim eden olabilir,sadedinde yoğun kaşınma ve kabuklanma var yanaklarında kırmızı hep yanmış gibi bi çözümü varmı bildiğiniz şimdiden tesekkrler

    YanıtlaSil
  133. Bende dün basladim bu maskeye çok memnun kaldim alerji yapicagini hic sanmiyorum benim cildim inanilmaz hassastir bana bile hic bisey yapmadi tavsiye ederim herkese ☺

    YanıtlaSil
  134. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  135. ayva çekirdeği sorumunu peelingden sonra kullanın .Bu serumdan mucizevi leke açıcı etki beklemeyin derim. Bu teknik kuru ciltler için doğal nemlendirme sağlar.zaten bu yüzden peeling sonrası kullanın diyorum .Ayrıca bu işlemden sonra lütfen yüzünüze nemlendirici sürün .

    YanıtlaSil
  136. Gece kremi olarak kullaniyorum. Evde Çooooook pahalı gece kremim var onu kullanmıyorum. Ayva çekirdeği ni kullanıyorum, Gece kremi olarak. Yasim 39. Yasimi duyan sasiriyor. Benden tavsiye on numara beş yıldız kreme pata vermeye son ama gündüz güneş kremi sürüyorum makesef

    YanıtlaSil
  137. bende nerdeyse bir buçuk aydan fazla kullanıyorum cildinde fazlasıyla düzelmeler oldu çok şükür bence vazgeçmeden sabırla kullanmaya devam edin ben haftada bir kere sadece 20 dakika bekletiyorum yüzünde sabırlı olmak lazimm.

    YanıtlaSil
  138. Su yerine sodayla hazirlayabilirmiyiz ayva cekirdegi jelini

    YanıtlaSil
  139. Bu jeli yüzümüze sürdükten sonra yıkamasakta olur mu ki, zaten hemen kuruyor ciltte��

    YanıtlaSil

LÜTFEN YORUMLARINIZI BURAYA YAZINIZ, SİTEMİ ZİYARET ETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.