20 Şubat 2013 Çarşamba

 
 
 
 
EVDE  ORGANİK  GÜL  SUYU  YAPIMI
 

 
 
 
 
 
                  Evet arkadaşlar evde organik gül suyu yapımını sizlerle paylaşmak istiyorum. Gül suyu     elde etmek çok kolay hiç zor değil. Bir çok yerde tarifler var fakat o tariflerin çoğu gül suyu değil gül suyu şerbetidir. Bizim yapacağımız tarifimiz kesinlikle çok kolay, isteyen herkes yapabilir.
 
 
Öncelikle neler gerekli işte tarif.........................................
Yaklaşık güzel kokulu 2 su bardağı kadar gül yaprakları, 3 su bardağı kadar su, 1 su bardağı buz taneleri ve cam kapaklı bir tencere.
Sıcaktan etkilenmeyecek bir kaseye ihtiyacımız olacak bunu tenceremizin ortasına yerleştiriyoruz. Ben kasenin altına küçük bir sütlaç güveç kalıbımı (kase şeklinde) ters olarak kasenin altına yerleştiriyorum. Gül suyunu damıttıkça gül suları bu kasede birikecek, altına yerleştirdiğim güveç kalıbı kaseme yükseklik sağlıyor. Siz isterseniz derin ısıya dayanıklı bir kasede yerleştirebilirsiniz.. Tenceremizin cam kapağının tutma yerini sökelim, kapaktaki deliği meydana çıkaralım. Tencereye 3 su bardağı suyumuzu döktükten sonra gül yapraklarını resimde görüldüğü gibi yerleştirelim. Tencerenin kapağını iç kısmı dışarı gelecek şekilde yani ters olarak yerleştirelim. Kapağın delik olan kısmına 1 su bardağı buz tanelerini koyalım ve tenceremizin altını açalım. Su kaynayacak ve kapağın içindeki buz erimeye başlayacak. Kapağın dış kısmına biriken su taneleri kasemize birikecek. Bu işlem buz taneleri eriyene kadar devam edilecek. İşte size mis gibi damıtılmış organik gül suyu. Artık bu gül suyunu rahatlıkla kullanabilirsiniz. Gül suyunuzu buzdolabında saklayın, bittikçe yenisini yaparsınız. Makyaj temizliğinden tutunda pasta ve kurabiye yapımında  vs........rahatlıkla kullanabilirsiniz. Gül kokusunu sevenler parfüm yerine de kullanabilirler.
Damıtılmış organik gül suyumuz antiseptik ve antibakteriyel özellikleriyle  cildizi temizleyip yumuşatacak ve nemlendirecektir. Akne sorunu yaşayan arkadaşlarım günde üç sefer bir pamuk yardımıyla cildinizi temizleyin, sivilcelerinizin dezenfekte olmasına yardım edecek ve zamanla kurumasını kolaylaştıracaktır........................................
 
 
  

4 yorum:

  1. Süper bir tarif harikasınız, içerisinde hiç katkı maddesi yok. Mis gibi kokan güllerimin artık faydasını görebileceğim. Teşekkürler arzum.

    YanıtlaSil
  2. Evet yüzde yüz doğal bir formül. Normal labaratuvar şartlarındaki yapımın evde en pratik yapım şekli. Elde edilen gül suyunun içerisine gliserin ekleyerek nefis bir el kremi elde edebilirsiniz...........

    YanıtlaSil
  3. Güzel bir paylaşım yapmışsınız da bu tarif biraz yanlış :/
    Buzları kapağın üstüne koymadaki amaç altta güllerin içinde bulunduğu su kaynadıkça kapağa değen buhar damlacıklarının tepede dış tarafta duran buzlar yardımıyla ortada yoğunlaşıp tencerenin ortasındaki kaseye isabet ederek damlamasına yardımcı olmaktır.
    Buzları da su kaynamaya başladığı gibi tencerenin ateşini kısıp kapağın dışta kalan kısmına koymalıyız. Sakın kapağın tutma sapını sökmeye kalkmayın yoksa elde ettiğiniz su, yukarda eriyen ve kaseye dökülen buzların sularından başka birşey olmaz :) Su kaynayıp altını kıstıktan sonra ortadaki kasenin kapağı çarpıp

    YanıtlaSil
  4. Su kaynayıp altını kıstıktan sonra ortadaki kase kapağa çarpıp kendisine dökülen damıtılmış gül suyuyla dolduğu zaman kapak açılıp kasedeki su başka bir kaba kepçeyle aktarılır kapak tekrar kapanır ve damıtma işlemine devam edilir. Buzlar çabuk eriyeceginden buz yerine soğuk buz torbaları konabilir. Ben öyle yapıyorum. Kaynayan suyun sonuna kadar buharlaşması beklenmeden işleme son verilmeli, az ve öz olması gül suyunuzun daha kaliteli olması demektir :) bu işlem yaklaşık 45 - 50 dakika sürer. Ben 3 bardak gül ile 3 bardak su kullanmıştım. 300 ml gül suyu elde ettim.

    YanıtlaSil

LÜTFEN YORUMLARINIZI BURAYA YAZINIZ, SİTEMİ ZİYARET ETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.