3 Ocak 2010 Pazar

BOYALI VE YIPRANMIŞ SAÇ MASKESİ


Her bayan saçlarının güzel olmasını ister, bunun içinde saç boyamak imaj değiştirmenin adımlarından birisi. Fakat zamanla saçlar kimyasal boyalara maruz kalarak yıpranmakta, incelmekte, matlaşmakta, uçları kırılmakta, kurumakta ve biz hanımların moralini bozmakta........ :(
Benimde tıpkı sizler gibi saçlarım saydığım sonuçlara maruz kaldı. Tiroid yetmezliğinden zaten kuruyan saçlarım korkunç bir hal aldı. Çareyi zaten kısa olan saçlarımı biraz daha kestirmekte buldum. İşte her şey kestirmekle son bulmuyor malesef; benim gibi tiroid yetmezliğiniz varsa saçlarınız ayna oluveriyor. Sonuçta bu hastalıkla elbette başa çıkacağım kendime göre türlü yöntemlerim mevcut tabi ama saçlarıma kesim dışında uyguladığım bir maske varki gerçekten çok faydalı. Bu maskeyi sağlıklı veya sağlıksız her türlü saça uygulayabilirsiniz. Ama unutmayın lütfen eğer saçların uçları çatallaşmış ve gerçekten çok kurumuşsa kesim gerçekten şart.
Nasıl bir maske bu, malzemeler nedir diyorsanız işte tarif............................
1 tane avokadonun yarısı kullanılacak fakat saç uzunsa 1 tane tüm avokado yeterli
1 yumurtanın sarısı
2 yemek kaşığı zeytinyağı ( saç uzunsa arttırılabilir )
1 yemek kaşığı susam yağı
1 yemek kaşığı papatya yağı ( arzunuza göre evde vardı ben koydum kokusu çok güzel )
1 yemek kaşığı badem yağı
Avokadonun kabuğunu incecik soyun ve çatalla ezin, içine yumurtanın sarısı, zeytinyağı, susam yağı, papatya yağı ve badem yağını ilave edin, karıştırın. Temiz yıkanmış ve kurutulmuş saçınıza, diplerine masaj yaparak iyice yedirin. En az iki saat bekletin, saçınızda ne kadar kalırsa o kadar faydalıdır aslında, dayanabildiğiniz kadar dursun. Sonra saçınıza uygun bir şampuanla yıkayın. Daha önceki yazılarımda ceviz yaprağının saç uzattığından, ne kadar faydalı olduğundan bahsetmiştim. Saçlarınız yağlıyken ceviz yapraklarını kaynatıp hazırlayabilir ve banyodan çıkmadan evvel saçlarınızı en son bu suyla durulayabilirsiniz.
Çok yıpranmış saçlar haftada bir kez uygulandığında daha kolay toparlanır. Daha az yıpranmışsa 2 veya 3 haftada bir uygulanabilir veya ayda 1 kez. Maskenin uygulama zamanına saçınızın durumuna göre karar vermelisiniz, ilk uygulamada bile değişimi fark edersiniz ve memnun kalacağınızdan eminim :)
Çinko eksikliği saçların beyazlamasına, dökülmesine ve kurumasına sebep oluyormuş bende yeni öğrendim. Kanımdaki çinko miktarım eksik çıktı şimdi takviye alacağım, bakarsınız beyaz saçlar siyahlar kimbilir :) nerdeeeeeee dediğinizi duyar gibiyim, bencede nerdeeeeeee
ama olsun hiç belli olmaz, çinko nelerde var araştıracağım sevgili arkadaşlarım. Hep güzel, sağlıklı ve bakımlı olmanızı istiyorum. Bebek teninizde saçlarınız sağlıkla parlasın............................

12 yorum:

  1. selam benim de aynı sorunum var ya, tiroid rahatsızlığı berbat bir şey. saçlarımda hal kalmadı ne yaptıysam çare olmadı. maskenizi yatım şu anda, avokadonun faydalı olduğunu biliyordum ama saça ilk kullandım. saçıma uygularken bile yumuşaklığı hissettim bence işe yaracak, teşekkür ederim, emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. selam yine ben ilk yorumuda yaptım adımı yazmamışım kusura bakmayın. Adım fatma, saat 16:10 yaptım maskeyi yaklaşık yarım saat öncede yıkadım. Çok güzel oldu hiç abartmıyorum, saçlarım hacim kazandı yumuşacık, normalde de krem yapardım yine yatım uçlarına ama daha evvel kremle bile açılmıyo çıldırıyordum. Düzene girene kadar yapacam, çinkoya bende baktırayım nelerde var diye baktım da az yediğim besinler oldugunu gördüm.çok teşekkürler arzum hanım, bu avokadoyu yemek gerekir mi merak ettim, yani içten de takviye amaçlı nasıl olur,saygılar.

    YanıtlaSil
  3. Saçınıza iyi geleceğinden emindim Fatma hanım , önceleri haftada bir uygulayabilirsiniz en az bir ay kadar. Daha sonra iki,üç haftada bir ....vs aralıklarla bu maskeyi rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Avokado her mevsim rahatlıkla bulunabiliyor, özellikle büyük marketlerde rahatlıkla bulabilirsiniz. Avokado olgun değilse gazete kağıdına sarın, buzdolabında saklamayın, dışarıda iki günde olgunlaşacaktır. Avokadonun içinde A, B1, B2, B3, B6, C, E, K vitaminleri, fosfor, magnezyum, demir, potasyum, kalsiyum, çinko gibi mineraller ve protein bulunmaktadır.
    Sabahları iki yemek kaşığı avokadoyu çatalla ezdikten sonra içine bir tatlı kaşığı bal ve bir tane ceviz ezip karıştırıp yiyebilirsiniz. Her zaman söylüyorum ne kadar maskeleri dışarıdan yaparsak yapalım içerden sağlıklı beslenmeliyiz. Bebek teninizde saçlarınız sağlıkla parlasın...................

    YanıtlaSil
  4. avokadolu hiç denememiştim ilginç geldi, cildime uyguluyorum ama çok iyi geliyor. böyle tecrübelerinizi paylaşmanız çok hoş. ceviz tavsiyenizi denedim, ne yalan söyleyim uzatacağına inanmamıştım ama gerçekten işe yarıyor, bende başlarına tavsiye ediyorum. Adım özlem, ellerinize sağlık arzum hanım.

    YanıtlaSil
  5. çok etkili kesinlikle müthişşş nem veriyor saçınıza bu maske süper yaaaaaaaa

    YanıtlaSil
  6. maskenize bayıldım gerçeten çok samimiyim.benimde tiroid yetmezliğim var, haşimato. Öyle kurudu öyle kurudu alatam okur okumaz avokadom yoktu bi koşu gidip aldım ve yaptım. Kesinlikle devam edecem çok iyi geldi harikasınız ya sağolun.

    YanıtlaSil
  7. bu maskeyi denemeyen farkı göremez süper çok beğendimmmmmmmmmmmmmmmmm

    YanıtlaSil
  8. Merhaba. Sitenizi bugün keşfettim ve bana güven verdi yazılan bilgiler.Beni çok rahatsız eden bir sorunum var,yardım ederseniz ne kadar mutlu olurum anlatamam. Normalde çok terleyen biri değilim ama son birkaç yıldır kolaltlarımda aşırı bir terleme sorunu yaşıyorum.Kışın soguk havalarda üşürken bile kol altlarım sürekli ıslak.Renkli bluz,gömlek giyemez oldum.Birkaç kez doktora gittim,tahlil yaptırdım,her şey normal çıktı.Kremler verdiler,ancak hiçbirinin faydası olmadı.Botoks ya da ameliyat diyorlar ama hem çok pahalı hem de yan etkileri var.Ne olur bir çare de benim derdime bulun.Sabırsızlıkla bekliyorum Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  9. Merhaba, öncelikle çok geçmiş olsun. Tahlil yaptırdım demişsiniz fakat ne tür tahliller bahsetmemişsiniz. Kol altındaki ter bezlerinin hormon düzensizliğiyle yakından ilgisi vardır. Tam teşekküllü bir hastanenin endokrinoloji bölümüne gidip T3, T4, TSH, Anti tipo ve Anti triglobin testlerinin yapılmasını istemelisiniz. Sorununuzun tiroid bezinden kaynaklandığını düşünüyorum, yanılıyorda olabilirim. Ailenizde tiroid rahatsızlığı olan varsa bu düşüncemi kuvvetlendirecektir. İnşallah yardımcı olabilmişimdir.

    YanıtlaSil
  10. Tekrar merhaba,
    Sizin tavsiyenizle,dediğiniz troid testini yaptırdım.Normal çıktı.Bu kolaltı terlemesini nasıl önleyeceğimi bilemiyorum.Hem site sahibinden hem de diğer arkadaşlardan ricam,bildiğiniz bir yol varsa paylasırsanız çok sevineceğim.Renkli bir şey giyemez oldum.Üşürken bile kolaltlarım ıslak.Kullanmadığım ürün kalmadı diyebilirim.Teşekkürler şimdiden...

    YanıtlaSil
  11. Merhabalar,
    Ben bundan 5 6 ay önce yüzüme iğneli epilasyon yaptırdım. Ancak yüzümde kahverengi lekeler ve iğnenin girdiği yerlerde çukurlar oluştu.Doktor Expigment diye renk açıcı bir krem verdi,ancak çok da etkili olmadı.Zaten söylemişti hepsi geçmez,diye.Şu an da güneş koruyucu da kullanıyorum lekelerin artmasını önlemek için.Bana bu lekeler ve çukurlar için önerebileceğiniz bir krem var mı? Bu lekeler gözaltlarıma yakın yerlerde de var,kremi göz altlarıma da uygulamamın bir mahsuru olur mu? Teşekkürler ...

    YanıtlaSil
  12. koltuk alti terlemesi icin
    limon tuzunu iyce makinadan cekin veya havanda dovun un halie gelince istedgnz pudradan ayni miktarda ekleyip banyodan sonra kolduk altlarina serpin faydasi olcak :)

    YanıtlaSil

LÜTFEN YORUMLARINIZI BURAYA YAZINIZ, SİTEMİ ZİYARET ETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.