27 Ekim 2009 Salı

CEVİZLİ SAÇ MASKESİ


İşte saçlarınızı canlandıracak, besleyecek, uzamasını sağlayacak ve hatta aranızda kahve tonunu seven varsa çok hoşuna gidecek kolay bir maske tarifi............
Kendim uyğuluyorum çok memnunum, benim saçlarım gibi ince telli saçlara sahipseniz, kimyasal saç boyalarından bıktıysanız, doğru yerdesiniz. Şimdi gelelim kolay maske tarifimize.................
hadi bakalım, öncelikle neler gerekli, uygulama nasıl olacak onu öğrenelim.
1 su bardağı kurutulmuş yeşil ceviz kabuğu
1 çay bardağı kurultulmuş papatya
1 çay bardağı kurutulmuş ısırgan otu
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı kil
2 yemek kaşığı buğday yağı
1 yumurta
2 su bardağı su


YAPILIŞI
Bir tencereye kurutulmuş yeşil ceviz kabuklarını koyun ve 2 bardak suyu üzerine ilave edin, kapağı kapatın iyice kaynasın. Ceviz kabukları öyle kaynamalı ki yumuşacık olmalı, bir kaşık yardımıyla iyice ezin. Kaynayan su, bir su bardağı kadar kalmalı (kömür gibi siyah bir renk elde edeceksiniz, korkmayın saçlarınız siyah renge dönüşmeyecek), papatya ve ısırgan otunuda ilave edin tencerenin altını kapatın. Kapağı kapalı olarak demlensin ve soğusun. Soğuduktan sonra ince bir süzgeçten geçirin süzün, içine bir yumurtayı kırın, zeytinyağı, buğday yağı ve kili ekleyin, iyice karıştırın. Daha önceden yıkanmış temiz saça boya sürer gibi sürün, saç diplerine masaj yaparak karışımı yedirin. Streç film sarabilirsiniz veya bone takabilirsiniz. Kafanızda bu karışım en az iki saat kalsın, daha fazla da kalabilir, siz ne kadar isterseniz. Sonra bol suyla saçlarınızı durulayın, saçınızı uygun bir şampuanla yıkayın. Bu maskeyi iki hafta da bir uygulayabilirsiniz, boyadan yıpranan saçlarınızı onaracaktır, uzun süre saçınızda tutarsanız rengini kestana rengine çevirecektir. İlk uygulamada bile saçlarınızdaki değişmeyi fark edebilirsiniz fakat ikinci ve üçüncü maskeleriniz daha da iyi olacaktır.
Kaliteli saçlara sahip olmak için, beslenmenize dikkat etmelisiniz, bol sebze, meyve tüketmelisiniz, en az 2,5 litre su içmelisiniz. (gün içinde içtiğiniz çay, kahve ve meşrubatlar, su miktarına dahil değildir, unutmayınız)
Güzel ve sağlıklı saçlarınızın olması dileğiyle...................................................

NOT: Ben bu saç maskesinin içine mevsimindeysem nar kabukları da ilave edip kaynatıyorum, renk verdiği için iki yemek kaşığı çay ekleyebiliyorum, iki yemek kaşığı gerçek bal ekleyebiliyorum, kil miktarının ölçüsünü arttırabiliyorum, saç boyasının kıvamını seviyorum. Sizler dilersniz daha cıvık veya koyu bir kıvam elde edebilirsiniz, tercih sizin. Bir su bardağı kekiği iyice dövün ve bir litre zeytinyağıyla karıştın, bu karışımı cam bir şişe içinde muhafaza edin. Bu karışım arada bir çalkalayın şişeyi güneş gören bir yerde koyun ve on gün sonra kullanmaya başlayabilirsiniz. Kekiğin kendine özgü yağı zeytinyağına karışacaktır. Dilerseniz bir çay bardağı zeytinyağını hazırladığınız bu karışımdan kullanabilirsiniz benden söylemesi :)